Home BiH Tužne vijesti: U Ukrajini poginuo Arman Soldin, novinar AFP-a iz BiH

Tužne vijesti: U Ukrajini poginuo Arman Soldin, novinar AFP-a iz BiH

0
Tužne vijesti: U Ukrajini poginuo Arman Soldin, novinar AFP-a iz BiH

Novinar agencije France-Presse, porijeklom iz BiH, ubijen je danas u blizini grada Bahmuta u istočnoj Ukrajini, objavila je francuska novinska agencija na Twitteru.

“Slomili smo se kada smo saznali da je u istočnoj Ukrajini poginuo videoreporter AFP-a Arman Soldin. Naše misli su uz njegovu obitelj i voljene”, stoji u objavi.

Soldin je poginuo tokom raketne paljbe na periferiji grada Časiv Jara, u blizini Bahmuta. Niko drugi nije povrijeđen. Soldin je imao 32 godine u vrijeme smrti.

Arman je rođen u Bosni i Hercegovini, a karijeru u AFP-u je započeo kao pripravnik u Rimu. Godine 2015. se preselio u London, a iz Ukrajine je počeo izvještavati u septembru 2022.

Bio je strastveni korisnik društvenih mreža. Jedna od priča koja je privukla pažnju je kada su on i njegov tim pronašli ozlijeđenog ježa u rovu, nahranili ga i nakon nekoliko dana pustili u prirodu.[2]

We are devastated to learn of the death of AFP video journalist Arman Soldin in eastern Ukraine today. All of our thoughts go out to his family and loved ones. pic.twitter.com/T2y449o1Ry— AFP News Agency (@AFP) May 9, 2023


Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here