Home BiH Dodik najavio sastanak s Putinom: “Rusija će braniti svoje prijatelje, volio bih da se ugradim u tu priču”

Dodik najavio sastanak s Putinom: “Rusija će braniti svoje prijatelje, volio bih da se ugradim u tu priču”

0
Dodik najavio sastanak s Putinom: “Rusija će braniti svoje prijatelje, volio bih da se ugradim u tu priču”

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik najavio da će se 23. maja sastati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi.

“Ne idem da razgovaramo o oružju, sa predsjednikom Putinom razgovaraću o ekonomskim projektima, ali i o važnim geopolitičkim pitanjima”, rekao je Dodik u Teleringu.

Podsjetio je na Putinovu izjavu da “Rusija neće braniti samo svoju nezavisnost, nego i svojih prijatelja”.

“Volio bih da se ugradim u tu priču. Svaki put mi je rekao da poštujem Dejtonski sporazum, ništa drugačije, a volio bih da jeste pa da malo likujem…”, rekao je.

Ponovo je prokomentarisao video koji je objavio RTS, a na kojem Doik vrijeđea srbijanskog tenisera Novaka Đokovića i njegovu porodicu.

Podsjetimo, Dodik je tada kazao: “Mada su, mogu ti reći, malo ovi Đokovići teški u pi**u materinu, uf… Naši ljudi to doživljavaju na emociju, a kada uđeš u posao – auuu… ciganija poprilična mogu ti reći. Oni saradnici njegovi, još izgubi u polufinalu…”, rekao je Dodik prije početka emitiranja emisije.

Istakao je da se nije ponosan na to što je rekao, ali i da ne želi nikome da se pravda.

“Ne želim da se pravdam, to je bilo nekorektno od strane RTS-a, zloupotrijebili su to. Nisam ponosan na to odmah da znate, žao mi je što je RTS to plasirala u javnost. Ako moram da se snebivam kad odlazim u sarajevske studije nisam znao da to moram raditi i kada idem u Srbiju…”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here