Home BiH I Dodik pozvao da se glasa za Erdogana: “On je jedan od lidera sa kojim dijelimo važne stavove”

I Dodik pozvao da se glasa za Erdogana: “On je jedan od lidera sa kojim dijelimo važne stavove”

0
I Dodik pozvao da se glasa za Erdogana: “On je jedan od lidera sa kojim dijelimo važne stavove”

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik dao je punu podršku aktuelnom predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u toj zemlji, istakavši njegovu ulogu i angažovanost na očuvanju mira i bezbjednosti u regionu.

“Predsjednik Erdogan je čovjek mira i razgovora koji je čvrsto opredijeljen za stabilizaciju prilika u regionu i svijetu. Takođe, on je jedan od lidera sa kojim dijelimo važne stavove, a posebno cijenimo njegov stav o poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH”, rekao je Dodik Srni.

On je ukazao i na Erdoganov prijateljski odnos prema Republici Srpskoj i BiH, bez stavljanja na bilo čiju stranu, kao i njegovu podršku dijalogu domaćih političara, a ne nametanju rješenja i miješanja u unutrašnje stvari.

“Stoga pozivam državljane Turske koji su porijeklom sa naših prostora da svoj glas na izborima 14. maja daju predsjedniku Erdoganu koji je u proteklom periodu potvrdio svoje liderstvo brigom za svoju zemlju. Zahvaljujući njegovoj upornosti, patriotizmu i odlučnosti, Turska je danas napredna i moderna zemlja”, ocijenio je Dodik, izrazivši uvjerenje da su državljani Turske svjesni da im sadašnji predsjednik može obezbijediti dugoročnu stabilnost i prosperitet.

Podsjetimo, ranije je lider SDA Bakir Izetbegović također pozvao Bošnjake koji žive u Turskoj da svoj glas daju Erdoganu.

Predsjednički i parlamentarni izbori u Turskoj biće održani 14. maja. Na listi predsjedničkih kandidata, pored Erdogana, nalaze se i Kemal Kilicdaroglu, koga je predložila šestostranačka opoziciona alijansa, Muharem Ince iz Domovinske partije i Sinan Ogan iz Alijanse ATA.

Drugi krug izbora biće održan 28. maja ukoliko nijedan kandidat ne dobije 50 odsto glasova.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here