![Kako se prave špargle? Rijetko ko zna da ih sprema, a recept je nikad lakši Kako se prave špargle? Rijetko ko zna da ih sprema, a recept je nikad lakši](https://mojevijesti.ba/wp-content/uploads/2023/05/782615575646b4c8669f24378186874_w640.jpg)
Špargla je bogata amino-kiselinom asparagin, koja pomaže da se oslobodite viška tečnosti, kao i soli iz organizma. Osim toga, špargla je veoma ukusna, lako se priprema i može da se dodaje u mnoga jela.
Ako je niste spremali do sada, obavezno probajte, a ovo je najjednostavniji recept. Samo je kratko propržite, pa prelijte limunovim sokom, a možete da je služite i kao uz kajganu.
Sastojci:
- 20-24 špargle
- 2 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 limun
Priprema:
- Operite špargle, pa isecite krajeve. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite špargle.
- Posolite i pobiberite, dok ne počnu da dobijaju boju (kao da su izgorele), pa onda dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte i posle minut sipajte sok od limuna. Promešajte i služite.