Home Zdravlje Imate holesterol, trigliceride i šećer: Ovo je najbrži način da se rešite zdravstvenih problema

Imate holesterol, trigliceride i šećer: Ovo je najbrži način da se rešite zdravstvenih problema

0
Imate holesterol, trigliceride i šećer: Ovo je najbrži način da se rešite zdravstvenih problema

Postizanje zdravog životnog stila može biti ključno za kontrolu visokog holesterola i triglicerida. Evo nekoliko saveta za postizanje optimalnog zdravlja srca.


Za početak usvojite uravnoteženu ishranu bogatu vlaknima, voćem i povrćem. Smanjite unos zasićenih masti i trans masti, a povećajte unos omega-3 masnih kiselina.

Redovno vežbajte aerobne aktivnosti poput hodanja ili plivanja kako biste održali zdravu težinu i poboljšali cirkulaciju. Izbegavajte duvan i ograničite unos alkohola.

Redovni pregledi kod svog lekara i praćenje nivoa holesterola i triglicerida takođe su važni, kao i uzimanje prirodne suplementacije.

Artičoka je deo mnogih egzotičnih jela, osvaja svojim ukusom, alternativna medicina koristi je kao svoje tajno oružje. U medicinske svrhe se koristi svaki deo artičoke počev od korena preko lista, pa sve do cveta.

Artičoka je biljka koja sadrži dosta hranljivih materija. Odličan je izvor folne kiseline, zatim vitamina C i K, a od minerala je bogata bakrom, magnezijumom i manganom.

Kada je reč o lekovitosti, artičoka je važna jer reguliše holesterol u krvi, podstiče sagorevanje masti, poboljšava varenje i rasterećuje jetru zaduženu za pročišćavanje krvi. Podstiče i rad bubrega, suzbija crevne infekcije i smanjuje količine uree u krvi. Korisna je i dijabetičarima, jer je siromašna šećerom.

Artičoku jedino treba da izbegavaju dojilje, jer nepovoljno utiče na lučenje mleka, ali i osobe osetljivog želuca, sa oštećenjem jetre ili bubrega.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here