Home BiH Mijatović: Zabrinuti ste za narod samo kada gubite vlast. Lažete, oteli ste mojoj generaciji 28 godina života

Mijatović: Zabrinuti ste za narod samo kada gubite vlast. Lažete, oteli ste mojoj generaciji 28 godina života

0
Mijatović: Zabrinuti ste za narod samo kada gubite vlast. Lažete, oteli ste mojoj generaciji 28 godina života

Potpredsjednik SDP-a i ministar obrta u Vladi Federacije BiH Vojin Mijatović žestoko je prozvao SDA, kazavši kako lažnu brigu za narod i državu pokazuju jer gube vlast.

“Nevjerovatna je zabrinutost antizapadne opozicije koja mjesecima galami oko izdaje države i zabrinutosti kako smo nešto dali Dodiku ili Čoviću. Nevjerovatno je kako oni koji su bukvalno do prije dvije sedmice bili u čvrstom zagrljaju sa Dodikom i Čovićem, preko noći postaju borci za građansku BiH. Šta ste čekali 28 godina, što niste napravili građansku BiH, a da bili ste na vlasti, niste imali vremena….

Uporno pokušavaju nametnuti matricu kako niko nije Bošnjak sem njih, jer ni ja za Dodika nisam Srbin, pa po istoj matrici ni Dino ni Nermin nisu Bošnjaci za vas”, kazao je Mijatović.

A onda je bio direktniji.

“Moram vam vrlo direktno reći lažete, sva ova galama je oko odlaska sa vlasti i straha od svega što se otvara i vaše odgovornosti.

Kao što ni Dodik u nama neće imati sagovornika za nacionalističke rasprave nećete ni vi, zapravo isti ste, zabrinuti ste za narode samo kad izgubite vlast, vide to svi ali to treba svaki dan ponavljati, lažete i oteli ste mojoj generaciji 28 godina života, to vam kaže Vojin Srbin i Bosanac i Hercegovac iz Banja Luke!”, poručio je Mijatović.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here