NaslovnicaSvijetPutin raspoređuje nuklearno oružje u Bjelorusiji

Putin raspoređuje nuklearno oružje u Bjelorusiji

Objavljeno:

spot_img

Moskva će zadržati kontrolu nad oružjem i svim odlukama o uporabi, citirao je TASS ruskog ministra obrane Sergeja Šojgua.

Rusija i Bjelorusija, bliske saveznice glede sukoba u Ukrajini, dogovorile su ranije ove godine da će se dio ruskog taktičkog nuklearnog arsenala rasporediti u Bjelorusiji. Odvojeno su ruski mediji izvijestili da je Šojgu rekao da Zapad vodi “neobjavljeni rat” protiv Rusije i Bjelorusije.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je 25. marta da će Rusija, na zahtjev bjeloruske strane, rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje u republici, kao što SAD već dugo čini na teritoriju svojih saveznika. Prema riječima šefa ruske države, 1. maj planira se dovršiti izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje na bjeloruskom teritoriju. Moskva je već predala Minsku raketni sustav Iskander, koji može biti nositelj nuklearnog oružja, a pomogla je i u opremanju bjeloruskih zrakoplova da mogu koristiti posebno streljivo. Bjeloruski vojnici prošli su odgovarajuću obuku u Ruskoj Federaciji”, objavio je TASS, prenosi Index.hr.

Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo