Home Svijet Parada u Moskvi, Putin u govoru žestoko protiv Zapada

Parada u Moskvi, Putin u govoru žestoko protiv Zapada

0
Parada u Moskvi, Putin u govoru žestoko protiv Zapada

Naime, Putin tako naziva rusku agresiju na tu zemlju.

“Njihov cilj jedino je vidjeti pad naše zemlje”, rekao je Putin misleći na Zapad na obilježavanju Dana pobjede nad nacističkom Njemačkom 1945.

Obraćajući se vojnicima i ruskoj političkoj eliti na Crvenom trgu, Putin je kazao da je “pravi rat onaj protiv naše domovine”. Ruski je predsjednik optužio zapadne elite da huškaju “narode jedne na druge, dijele društva, uzrokuju krvave sukobe”.

Dodao je da Rusija želi “mirnu budućnost” te optužio Zapad da sije “mržnju i rusofobiju”. Budućnost zemlje ovisi o ruskim borcima u Ukrajini, rekao je Putin. “Cijela je zemlja ujedinjena u potpori našim herojima. Molimo se za vas”, poručio je vojnicima.

“Ništa trenutno nije važnije od vaše vojne zadaće. Sigurnost zemlje danas ovisi o vama, budućnost naše zemlje i našeg naroda ovisi o vama”, kazao je pred vojnicima koji su stajali pred njim, među kojima je bilo i oko 500 njih koji su sudjelovali u ruskoj ofenzivi u Ukrajini.

Ruski je predsjednik u govoru poručio i da je svijet ponovno na prekretnici. “Civilizacija je ponovno na prekretnici. Rat je pokrenut protiv naše zemlje”, rekao je Putin. Ukrajinski je narod nazvao “taocima državnog udara” i zapadnih ambicija.

Nakon kratkog govora ruskog predsjednika hiljade vojnika u defileu su prošle po Crvenom trgu, pišu Vijesti.ba.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here