Home Sport Lana Pudar na EP u Rumuniji lovi nove medalje

Lana Pudar na EP u Rumuniji lovi nove medalje

0
Lana Pudar na EP u Rumuniji lovi nove medalje

U periodu od 5. do 10. decembra u glavnom gradu Rumunije održat će se seniorsko prvenstvo Evrope u 25 metarskim bazenima, koje će okupiti najbolje plivače Starog kontinenta.

Na ovom prvenstvu našu državu predstavljat će i najbolja bh. plivačica Lana Pudar u disciplinama 100 i 200 metara delfin.

“Lana će svoj prvi nastup na ovom prvenstvu imati u srijedu 6. decembra u jutarnjim kvalifikacijama discipline 200 metara delfin.

Jutarnje kvalifikacije su na programu u terminu od 9.30 sati, dok polufinalne i finalne utrke počinju od 18 sati. BHRT je osigurao direktan prijenos kvalifikacijskih, polufinalnih i finalnih utrka.

Predsjednik i trener našeg kluba Damir Đedović je vođa tima naše reprezntacije na ovom prvenstvu.

Našoj Lani i svim članovima naše reprezentacije želimo puno sreće i uspjeha na Evropskom prvenstvu. Nadamo se da će se zastava naše države opet zavijoriti na pobjedničkom postolju”, saopštili su iz Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Lana Pudar je izborila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a i ona je nedavno poručili kako u Francuskoj želi do historijske medalje za našu zemlju.

 

(24sata.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here