Home Regija Učenica šestog razreda u školu donijela spisak imena „djevojčica koje mrzi“: Škola obavijestila policiju i tužilaštvo

Učenica šestog razreda u školu donijela spisak imena „djevojčica koje mrzi“: Škola obavijestila policiju i tužilaštvo

0
Učenica šestog razreda u školu donijela spisak imena „djevojčica koje mrzi“: Škola obavijestila policiju i tužilaštvo

Ivana Joksimović, direktorka Osnovne škole “Dositej Obradović” u Požarevcu navodi za Nova.rs da se incident dogodio juče, da je škola obavijestila sve nadležne institucije koje rade na rasvjetljavanju svih okolnosti.

„Tačno je da se to dogodilo juče. Učenici su pronašli taj spisak, obavestili razrednog starešinu, a ona dalje psihologa i zamjenika direktora koja je mene obavijestila. Odmah juče je slučaj prijavljen policiji, a reagovao je i školski policajac“, navodi direktorka škole.

Ivana Joksimović navodi i da je škola obavila razgovor sa roditeljima.

„Evo sada upravo imamo sastanak roditeljskog tima za zaštitu, proceduralno rješavamo sve. Dejvojčica je napisala spisak, kako je sama izjavila, drugarica koje „mrzi“. Postupili smo kako je najbolje za djecu i za roditelje. Nažalost, to se dešava svakodnevno i zato smo odmah preduzeli sve mjere koje su u našoj nadležnosti, obavijestili školsku upravu, policiju i nadležno tužilaštvo“, navodi naša sagovornica i dodaje da je tužilaštvo ustanovilo da nema krivičnog djela.

Direktorka negira da je djevojčica imala ranijih ispada.

„Djevojčica jeste nestašna, ali nije bilo problema. Ona je izjavila kako nije imala lošu namjeru, nije bila zanemarivana i zlostavljana“, zaključuje sagovornica portala Nova.rs.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here