Home Regija Ovo je čovjek kojem je masovni ubica Uroš B. kobne noći ukrao auto: Otkrio nam je detalje horora

Ovo je čovjek kojem je masovni ubica Uroš B. kobne noći ukrao auto: Otkrio nam je detalje horora

0
Ovo je čovjek kojem je masovni ubica Uroš B. kobne noći ukrao auto: Otkrio nam je detalje horora

Kuća Jovana Markovića u selu Šepšin bila je na meti osumnjičenog za višestruko ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva Uroša B. Auto kojim se osumničeni vozio do Malog Požarevca, gde je prešao u taksi, upravo je njegovo vlasništvo.Neposredno pre nego što se krađa dogodila, Jovan se srećom vratio kući, izbegavši susret sa počiniocem terorističkog čina, kako su predstavnici najviših državnih institucija okarakterisali zločin.

Prvi prozor do garaže je prozor dečije sobe u kojoj su u momentu krađe spavala dvojica dečaka. Na sreću, roletna je u toj sobi kobne noći bila spuštena, te deca nisu primetila kada se upalilo svetlo kod garaže, koje se aktivira na senzor. Da se išta desilo drugačije, možda bi se i deca našla oči u oči sa ubicom.

“U noći pucnjave sam čuo auto kako se pali u garaži. Bio sam na društvenim mrežama, na telefonu. Nisam bio siguran šta sam čuo. Međutim, posle toga sam čuo da izlazi iz garaže. Izašao sam, otključao vrata, pogledao, auta više nije bilo u garaži. Otišao sam u sobu da vidim da nije možda ćale slučajno, međutim, on je bio u sobi. Izašli smo posle zajedno da vidimo šta se desilo. Pozvali smo par brojeva.

Prijavili smo krađu. Prošlo je 15, 20 minuta dok nisam dobio policiju. Veza je bila preopterećena. Tek kad sam krenuo po auto saznao sam šta se dešava”, objašnjava Jovan Marković u razgovoru za Telegraf.rs.

Navodi da nije znao pojedinosti zločina.

“Čuo sam da je neko pobio ljude po Duboni i Malom Orašju, ali ne da je to bilo onog momenta kad smo mi krenuli po kola sa drugarom. Tada kada sam krenuo, nisam znao da je to ista osoba. Inače ne bih ni krenuo”, dodaje.

Kako smo već pisali, auto je pronađen u Malom Požarevcu kod spomenika. Auto još uvek nije kod njega, a nisu ni lična dokumenta.

Dodaje i da je rezervoar auta bio gotovo pun.

“Bilo je minimum 70 litara. Skoro pun rezervoar. Mogao je da napusti teritoriju Srbije. Baš to. Mogao je da pređe 700 km.”

Podsećamo, ukradeni automobil pronađen je oko 23.45 sati. Kako je prethodno kazao otac našeg sagovornika, 150 metara od auta pronađen je i novčanik sa dokumentima,piše telegraf

Ispričao nam je i da se Uroš B. “mercedesom” zaglavio u kaljuzi, pa nastavio peške.

“Verovatno je video svetla pa krenuo kroz vinograd ka obližnjim košnicama, a potom i njihovoj kući, ali mu se puška zaglavila dok je prolazio kroz trnje i tu ju je odbacio. Sin je hteo da ostane napolju da ispuši još jednu cigaretu, ali je bilo hladno. Da je ostao i da su se sreli, možda bi nastradao”, rekao je R. M.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here