NaslovnicaBiHAgencija za bankarstvo FBiH kupila namještaj za više od 700.000 maraka

Agencija za bankarstvo FBiH kupila namještaj za više od 700.000 maraka

Objavljeno:

spot_img

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine kupila je namještaj za više od 700.000 maraka za potrebe svoje zgrade u Sarajevu.

Kako se navodi u odluci, javna nabavka provedena je putem otvorenog postupka sa međunarodnom objavom, a kao kriterij za dodjelu ugovora odabrana je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Nabavljen je kancelarijski tapacirani i pločasti namještaj sa ugradnjom i unutrašnje uređenje poslovnog objekta u Sarajevu. Ukupna vrijednost ugovora je 629.064,00 KM bez uračunatog poreza na dodanu vrijednost (PDV), što sa uračunatim PDV-om iznosi 736.004,88 KM.

U postupku javne nabavke pristigle su dvije ponude, od kojih je posao dobila firma FEF Export-Import d.o.o. kao najpovoljnija ponuda. Ponuda ove firme ocijenjena sa maksimalnim brojem bodova. S druge strane, ponuda ponuđača INTER-СОМ d.o.o. Zenica je neprihvatljiva.

Kako su za Faktor kazali iz Agencije za bankarstvo, predmetna nabavka se provodi radi prilagođavanja poslovnog objekta u Sarajevu novonastalim zahtjevima uslijed potreba za proširenjem kapaciteta poslovnog i skladišnog prostora, “te potrebama za prilagođavanjem i rekonstrukcijom kako bi se određeni dijelovi poslovnog objekta uredili na način da odgovaraju stvarnim potrebama Agencije za bankarstvo Federacije BiH”.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

OPEC+ smanjuje proizvodnju nafte za 1.4 miliona barela dnevno do kraja 2024.

U 2022. godini OPEC+ odlučio je smanjiti proizvodnju za dva miliona barela...

Zdrav stil života daje nam šansu za duži životni i zdravstveni vijek

Novo istraživanje sprovedeno u Švedskoj otkriva da medicinska nega u poodmaklim godinama često produžava...

Pročitaj i ovo