NaslovnicaRegijaNeko je otvorio jezivi profil podrške dječaku-ubici na TikToku koji krije STRAVIČNE...

Neko je otvorio jezivi profil podrške dječaku-ubici na TikToku koji krije STRAVIČNE OBJAVE i komentare: Ima više od 20.000 pratilaca!

Objavljeno:

spot_img

I dok je cela Srbija zavijena u crno i sablažnjena, na društvenim mrežama viralni postaju profili podrške agresorima sa brojem pratilaca koji premašuje 20.000!Viktor Veličković

Broj pratilaca na društvenoj mreži TikTok koji izražava podršku dječaku-ubici Kosti Kecmanoviću je čak 21.400, a svih 10 objava zajedno imaju 35.000 lajkova! Profil je, inače, otvoren juče i za jedan dan je uspio da sakupi ove brojke. U opisu piše: “Nisam mogao više da izdržim. Mama, tata i sestra – volimo te”.

U prvoj objavi koja ima gotovo dvije hiljade “sviđanja” i čak 500 komentara osoba koja stoji iza profila nas moli da “ne širimo laži o Kosti i njegovoj porodici”, a u opisu mu poričuje: “Drži se, mali Kosta”.

Dalje pokušava da ga opravda za krvoproliće objašnjavajući da “nije mogao više da izdrži, da su krivi drugi koji su ga maltretirali i doveli u stanje da uzme oružje u ruke, vrijeđa majku sa viralnog snimka tokom odavanja počasti žrtvama koja govori da Kosta nije bio žrtva nasilja, već voljeno dijete, te da je zločin počinio iz razmaženosti i obijesti”.

U jednom videu, možda najjezivijem od svih 10, možemo vidjeti fotografiju osmoro ubijene djece uz neprikladan komentar i audio snimak pucanja koji je napravio neko od učenika.

U komentarima možemo da pročitamo reči od kojih se krv u žilama ledi kao što su “Kosta, legendo”, ali i veliki broj onih koji pišu da zaslužuje smrtnu kaznu.

Ovo je samo jedan u nizu novootvorenih profila u kojima se veliča postupak dječaka-višestrukog ubice.

Pored profila koji iskazuju podršku, mreže su prepravile i objave koje slave postupak Koste Kecmanovića, nazivajući ga “kraljem”, objašnjavajući da je bolje “jesti, nego biti pojeden”, imitirajući postupak…

Ipak, objava koja nas je danas najviše prenerazila bila je ona u kojoj tinejdžerka u lajvu na TikToku bez trunke empatije izgovara stravične riječi.

Kako je objasnila dečja psihološkinja Branka Tišma za portal žena.rs: “Djeca reaguju na različite načine, sad to treba ispratiti kako će druga deca reagovati i da to ne postane jedan model ponašanja. O tome treba da razgovaraju porodica i škola iz koje je i dijete, a i ostali. To je tema o kojoj treba da se razgovara i o posljedicama takvog ponašanja, kao i o tome ko je i šta nam jesu uzori.

Ovo je uznemiravajuće i zbunjujuće. Deca često odreaguju nepromišljeno. Ovo je okidač, sada će svako na različite načine da iskaže svoje mišljenje, stav o tome što se dogodilo. Djeca tog uzrasta vrlo često ne razmišljaju o posljedicama, nego odreaguju ne uviđajući realne posljedice”.Haber.ba

Posljednje objavljeno

Hrana bogata kalcijumom: 5 najboljih PRIRODNIH IZVORA

Dobra vest za one koji su netolerantni na laktozu je da mleko nije na...

Japanski demografski problemi se produbljuju uz rekordno nisku stopu nataliteta

Stopa fertiliteta, odnosno prosječan broj djece koju je žena rodila tokom svog života,...

Pročitaj i ovo

Hrana bogata kalcijumom: 5 najboljih PRIRODNIH IZVORA

Dobra vest za one koji su netolerantni na laktozu je da mleko nije na...

Japanski demografski problemi se produbljuju uz rekordno nisku stopu nataliteta

Stopa fertiliteta, odnosno prosječan broj djece koju je žena rodila tokom svog života,...