Home BiH Refik Lendo stao uz reisa: Puna i bezrezervna podrška Huseinu Kavazoviću

Refik Lendo stao uz reisa: Puna i bezrezervna podrška Huseinu Kavazoviću

0
Refik Lendo stao uz reisa: Puna i bezrezervna podrška Huseinu Kavazoviću

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo oglasio se nakon što se u medijima pojavila informacija da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, u svom posljednjem izvještaju upućenom Vijeću sigurnosti UN-a, kritikovao reisa Huseia ef. Kavazovića zbog izjava o odbrani države.

Potpredsjednik bh. entiteta FBiH stao je uz reisu-l-ulemu Kavazovića.

“Puna i bezrezervna podrška dr. Husein-ef. Kavazoviću u radu i aktivnostima na čelu Islamske zajednice BiH, te na zaštiti interesa Bošnjaka, svih Bosanca i Hercegovaca i naše jedine domovine, države BiH”, napisao je Lendo na svom službenom nalogu na Twitteru.

Podsjetimo, reis Kavazović oglasio se danas nakon medijskih natpisa poručivši da je dužnost svakog muslimana braniti domovinu.

“Uvijek ću braniti svoju domovinu, a to je i sveta dužnost svakog muslimana. Neka Schmidt piše svoje izvještaje, to mu je posao”, izjavio je reisu-l-ulema.

Schmidt je u svom izvještaju izjave reisu-l-uleme nazvao „retorikom podjela“, stavivši ih u isti kontekst s izjavama drugih zvaničnika koje su se odnosile na Bošnjake, „muslimane“ i „muhamedance“.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here