Home Regija Dončić htio platiti sahrane ubijenima u masakru, Grad Beograd mu zahvalio

Dončić htio platiti sahrane ubijenima u masakru, Grad Beograd mu zahvalio

0
Dončić htio platiti sahrane ubijenima u masakru, Grad Beograd mu zahvalio

O potezu slovenačke NBA zvijezde priča se i pričat će se sigurno danima, a nema sumnje da je košarkaš Dalas Maveriksa to i u potpunosti zaslužio.

Nakon masovne pucnjave u kojoj je ubijeno osmoro djece i radnik obezbijeđenja u beogradskoj osnovnoj školi, zvijezda Dalas Maveriksa Luka Dončić htio je platiti pogrebne usluge i savjetovanje za drugove i osoblje.

Grad snosi troškove
Ipak, zahtjev da njegova porodica snosi troškove sahrane je odbijen, ali se na tome zahvalio predsjednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, koji je otkrio da će grad snositi sve navedene troškove.

– Grad Beograd zahvaljuje porodici Dončić na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ “Vladislav Ribnikar”. Obavještavamo javnost da je Grad Beograd, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji sa njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom. Naravno, kako smo i najavili, porodice stradalih će dobiti i druge vidove pomoći od svog grada, a ovo je samo prva u nizu – izjavio je predsjednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević.

Zahvala svim ljudima
Dodao je i da Grad Beograd zahvaljuje svim ljudima dobre volje, pojedincima i ustanovama iz Srbije i čitavog regiona, koji su uputili izraze iskrenog saučešća na adresu Skupštine Grada Beograda.

– Molimo sve dobrotvore koji su iskazali želju da pomognu, da usmjere svoje donacije ka humanitarnim ustanovama u sistemu socijalne zaštite Grada Beograda. O svim daljim aktivnostima rukovodstvo Grada Beograda obavještavaće građane redovno – naveo je Nikola Nikodijević.

Tako će sav novac fondacije Luke Dončića biti usmjeren tamo gdje je sada najpotrebnije – za psihološku pomoć i savjetovališta svima koji moraju da prebrode ovu tragediju i potrude se da život vrate u normalan tok.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here