NaslovnicaRegijaDIREKTORICA “LAZE” O STANJU DJEČAKA UBICE SA VRAČARA: Evo gdje se on...

DIREKTORICA “LAZE” O STANJU DJEČAKA UBICE SA VRAČARA: Evo gdje se on sada nalazi

Objavljeno:

spot_img

Direktorica klinike za psihijatrijske bolesti ’’Dr Laza Lazarević’’ dr Ivana Stašević Karličić istakla je jutros da, iako su formalno proglašeni dani žalosti prošli, Srbija će još dugo tugovati.

– Poslije ovoga niko od nas neće biti isti, ne možemo reći da će stvari biti kao prije. I nadam se da ćemo mnogo naučiti iz ove strašne opomene koja je izvan svakog ljudskog iskustva. Najveće žrvte su roditelji i djeca iz ove škole, kao i mještani Mladenovca – rekla je ona za TV Pink.

Kako kaže, težak je period koji predstoji, kada je u pitanju imitiranje masovnih ubica.

– To je istina, na to smo upozorili prvog dana. Još nije prošao vremenski period koji je kritičan, i kada možemo reći da to ne možemo da očekujemo. Ovi događaji su ekces, i nisu preventabilni niti predvidivi. Na nama je da uklonimo faktore rizika, kao što je oružje. Ali najvažnije je da budemo solidarni – objasnila je Karličić.

Od zrelosti društva zavisi kako ćemo se kretati naprijed, navela je ona.

– Timovi koji rade sa akterima imali su pune ruke posla. Imamo povišen broj poziva u odnosu na prosek. Javljali su se roditelji sa pitanjem kako da se djeca vrate u škole – priča Karličić.

Dječak se nalazi u jednoj od ustanova u Beogradu, i nije bezbjedno da se navede tačna lokacija, jer su dječak i njegova porodica žrtve sada, pomenula je doktorica.

– Dječak je sada u zdravstvenom sistemu, on sada samo prima ljekarsku pomoć, tu su psiholozi, defektolozi… – objasnila je ona, prenosi Espreso.Haber.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Parnični postupak – Sudska praksa u FBiH – II dio – Seminar – Juni 2023

  PARNIČNI POSTUPAK – SUDSKA PRAKSA U FBiH II DIO   Seminar: 09:30h icon-briefcase Sarajevo 23. 6. 2023. Hotel “Holywood”...