Home Regija “ČUJEM JAUKE TE JADNE DJECE”- Svjedok ubilačkog pohoda u Mladenovcu: Zašto nisam vrištao da mu skrenem pažnju da puca na mene, možda bi se neko dijete spasilo!

“ČUJEM JAUKE TE JADNE DJECE”- Svjedok ubilačkog pohoda u Mladenovcu: Zašto nisam vrištao da mu skrenem pažnju da puca na mene, možda bi se neko dijete spasilo!

0
“ČUJEM JAUKE TE JADNE DJECE”- Svjedok ubilačkog pohoda u Mladenovcu: Zašto nisam vrištao da mu skrenem pažnju da puca na mene, možda bi se neko dijete spasilo!

– Ovakvog scenarija nema ni u najstrašnijim filmovima – govore meštani sela Dubona u kojem se tokom noći četvrtak na petak dogodio novi krvavi masakr u Srbiji.

21-godišnjak Uroš B. hladnokrvno je ubio osmoro mladih ljudi između 15 i 25 godina, ranivši još njih 14 i to samo dva dana nakon što je dečak (13) u školi u Beogradu usmrtio osmoro dece i čuvara.

– Stvarno kao da smo prokleti, pre deset godina u obližnjem selu Ljubiša je ubio šest muškaraca, šest žena i malo dete, a sada ovo – rekao je za Slobodnu Dalmaciju Dragan Pavlović, čija se kuća nalazi svega 50 metara od dve klupice pored stabla lipe gde je Uroš otvorio paljbu na okupljene prijatelje među kojima su bili policajac M.P. (22) i njegova sestra K.P. (19), kao i 25-godišnji D.T.

Nije im bilo spasa, ubijeni su na licu mesta, a D.T. je izdahnuo na putu prema bolnici. Ostalih četvoro prijatelja je ranjeno i bore se za živote. Na ulici se i dalje vide tragovi krvi, pored klupe mnoštvo krvavih maramica. Prizor od kojeg vam telom prolaze trnci.

– Evo pogledajte gde je to bilo – pokazuje Dragan rukom prema krvavim klupama.

Sledila mi se krv u žilama
– Izašao sam iz kuće čim sam čuo pucnje, ali mislio sam da neko dete baca petarde. Sledila mi se krv u žilama kad sam video šta se događa. Sve se dogodilo doslovno u nekoliko sekundi. Video sam Uroša da izlazi iz automobila pucajući. Čujem jauke te jadne dece… Ne mogu vam opisati kako je izgledao taj prizor. Gledate kako ih ubija, a ne možete ništa… Znate zbog čega se najviše kajem? Što nisam počeo da vičem da mu skrenem pažnju pa da počne da puca prema meni. Neka me i pogodio, samo da se neko od te dece spasilo – kazao je on.

Kako on priča, pre nego što se vratio u “mercedes” došao je do dece i ispalio još metaka da ih dokrajči. Toliko je bio hladnokrvan.

– Počeo je da puca i na mog brata koji je izašao iz kuće, srećom prošao je nepovređen iako je i prema njemu ispalio četiri metka – potreseno govori Dragan čije izlaganje tek nakratko prekidaju poneki automobil i lokalni autobus “Laste” koji vozi kroz selo prema Smederevu.

– Mrtva deca su ležala pored one klupe, brata mi je promašio sa pet metara – rekao je Pavlović i dodao da poznaje ubicu Uroša i njegovu porodicu.

Svi smo u šoku
– Otac mu je oficir u Generalštabu, ima tamo veliki ugled, majka mu je medicinska sestra. Uroš je živeo malo ovde, malo u Beogradu, tamo ima stan. Bavi se poljoprivredom, prodajom voća. Ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da pobije svu tu decu. Ko zna šta ga je navelo na ovo? Možda neka sekta? Ja ga nikad nisam video da pije i puši. Ne verujem i da se drogirao. Nije mi jasno, svi smo u šoku – zaključio je Dragan još ne verujući da je svedočio ovom krvoproliću.

Pre nego što je posejao smrt u ovom selu, Uroš Blažić je oduzeo živote petero drugih mladih u obližnjem Malom Orašju gde je počeo svoj ubilački pohod.

On je uhapšen u blizini Kragujevca, a na saslušanju je izneo uznemirujuće detalje – on je svoj krvavi pir pravdao time da je želeo da “zaplaši meštane”.

– Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištiolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta – kaže izvor “Blica”.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here