Home Magazin Pretvorite dio dnevnog boravka u vaš intimni prostor za opuštanje

Pretvorite dio dnevnog boravka u vaš intimni prostor za opuštanje

0
Pretvorite dio dnevnog boravka u vaš intimni prostor za opuštanje

U današnjem brzom svetu, sve više ljudi traži načine da se opuste i pronađu svoj mir. Dok su neki skloni izlasku u prirodu, drugi žele da stvore sopstveni prostor za opuštanje u svom domu. Za mnoge, dnevna soba je idealan prostorija za ovo. U ovom tekstu ćemo istražiti načine kako da deo dnevnog boravka pretvorimo u deo za relaksaciju, koji će nam omogućiti da se osećamo opušteno i smireno.

Adaptacije stanova radi bolje organizacije prostorija

Pre nego što se možete fokusirati na stvaranje dela za sebe, možda bi trebalo da razmislite o renoviranju stana kako bi dnevni boravak bio bolje organizovan. Uz neke male izmene, možete napraviti više prostora, što će vam omogućiti da dodate udobnu sofu, fotelju ili drugi komad nameštaja koji će vam pomoći da se opustite i uživate u privatnom delu za sebe. Mnoge firme koje vrše adaptacije stanova vam mogu pomoću u ovom procesu.

Kada je u pitanju adaptacija stana, razmislite  može uključivati ugradnju multifunkcionalnog nameštaja, kao što su police koje se protežu do plafona ili ugradni plakari. Pored toga, razmislite o korišćenju višenamenskog nameštaja, kao što je kauč na razvlačenje koji služi kao krevet za goste.

Gipsani radovi za bolju organizaciju prostora

Kao jedan od najboljih načina da odvojite deo dnevne sobe i stvorite deo za opuštanje jesu gipsani radovi. Uz pomoć gipsanih pregradnih ploča možete kreirati jedinstvene delove različite namene, a da pritom sobu ne zatvorite u potpunosti. Ove pregradne ploče mogu se napraviti u različitim oblicima i veličinama, što vam omogućava da ih prilagodite svom prostoru.  Iskoristite neki od gipsanih radova kako bi stvorili deo za opuštanje koji će vam biti udoban i prijatan, dok će ostatak dnevne sobe ostati na raspolaganju za druženje sa gostima.

Pored toga, neki od gipsanih radova se mogu koristiti za stvaranje različitih elemenata u dnevnoj sobi, kao što su ugrađene police ili pregrade. Uz pomoć ovog trika možete stvoriti više mesta za skladištenje, a da ne zauzimate dodatni prostor u dnevnoj sobi.

Dodajte adekvatan nameštaj

Jedan od najvažnijih faktora u stvaranju intimnog mesta za sebe u okviru dnevnog boravka je adekvatan nameštaj. Izaberite sofu, fotelju ili ležaljku koja će biti udobna i prilagođena vašem stilu. Dodatno dodajte meke jastuke, jorgan i ćebad kako biste stvorili opuštajuću atmosferu.

Nameštaj treba da bude udoban i ergonomski dizajniran, a njegova tekstura i boja treba da budu u skladu sa vašim ukusom i stilom uređenja. Ako želite da napravite svoj intimni deo u dnevnoj sobi, morate odabrati nameštaj koji će vam pomoći da se opustite i uživate u njemu.

Stvorite prijatnu atmosferu

Stvaranje prijatne atmosfere u vašem prostoru je ključno za osećaj pre svega intimnog, mirnog i opuštajućog okruženja. Razmislite o korišćenju svetlih boja, poput zelene ili plave, koje su poznate po svojim relaksirajućim efektima. Dodajte adekvatno osvetljenje, kao što je stona lampa ili podna lampa, da biste stvorili intimniju atmosferu.

Dodajte različite biljke

Biljke su odličan dodatak svakom prostoru za relaksaciju. Osim što su prirodni prečišćivači vazduha, biljke mogu pomoći u smanjenju stresa i stvaranju mirne i opuštene atmosfere. Birajte biljke koje se lako održavaju i koje će se dobro uklopiti.

Ukrasite zid sa nepoznatim umetničkim delom

Umetnička dela mogu doneti ličnost i karakter u vaš prostor za mir. Izaberite neko nepoznato umetničko delo, koja će se lako uklopiti u stil vaše dnevne sobe i pomoći vam da se opustite i osećate dobro. To može biti slika, skulptura ili bilo koji drugi oblik umetnosti koji će vam pomoći da se opustite i uživate u svom intimnom prostoru.

Odvojite svoj intimni prostor

Ako želite da napravite potpuno privatan mesto gde će te se opustiti, razmislite o potpunom odvajanju tog dela od dnevne sobe. To možete učiniti pomoću zavesa, pregrada ili kliznih vrata. Ovo će vam omogućiti da stvorite intimniji i privatniji deo gde se možete opustiti i uživati u vremenu.

Stvaranje intimnog mesta za relaksaciju u okviru vaše dnevne sobe vam može pomoći da se osećate smireno, opušteno i zadovoljno.

Prilagođavanje stana kroz različite adaptacije za bolju organizaciju i upotreba gipsanih ploča, vam može pomoći da odvojite deo samo za sebe od ostatka stana. Adekvatan nameštaj, prijatna atmosfera i različite biljke i poneko umetničko delo, vam mogu pomoći da stvorite mesto koje je udobno i opuštajuće. Potrebno je samo nekoliko promena da biste ostvarili svoju želju za intimom, a kada je realizujete, moći ćete da uživate u miru i tišini, bilo da se radi o meditaciji, čitanju ili jednostavno odmaranju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here