Home Magazin PIZZA OD SUHOG HLJEBA – LAKO, FINO I UKUSNO

PIZZA OD SUHOG HLJEBA – LAKO, FINO I UKUSNO

0
PIZZA OD SUHOG HLJEBA – LAKO, FINO I UKUSNO

U jednu posudu staviti 300 gr suhog hljeba.

U drugu posudu:

200 ml mlijeka
1 jaje
1 mala kašika suhog začina
1 mala kašika soli
1 mala kašika bibera
1 supena kašika krem sira
1 supena kašika ajvara

Sve sastojke sjediniti i presuti u posudu sa hljebom.

CIJELI PROCES PRIRPEME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

U hljeb dodati 100 gr sira (po želji), 100gr salame, i jedan sitno izrezani paradajz. Origano i bosiljak.  Pokriti posudu i protresti.

Kalup prekriti pek papirom i nauljiti i prebaciti hljeb, rasporediti ga po kalupu i izravnati. Staviti sir i salamu preko. Posuti origano i bosljak. Nauljiti. Peći na 180 stepeni, u već ugrijanoj rerni 25 minuta.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here