Home Magazin Nar: Jesenje voće bogato vitaminima i mineralima

Nar: Jesenje voće bogato vitaminima i mineralima

0
Nar: Jesenje voće bogato vitaminima i mineralima

Bogat antioksidansima

Antioksidansi su jedinjenja koja pomažu u zaštiti ćelija vašeg tijela od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Visoke količine slobodnih radikala mogu biti štetne i doprinijeti brojnim hroničnim bolestima. Nar je bogat antioksidansima i polifenolnim jedinjenjima, uključujući punikalagine, antocijanine i tanine koji se mogu hidrolizovati.
Koristi za zdravlje srca

Postoje dokazi da voće bogato polifenolnim jedinjenjima, kao što je nar, može biti od koristi za zdravlje srca, piše Healthline.
Podržava zdravlje urinarnog sistema

Pored toga, studije na životinjama otkrile su da ekstrakt nara može pozitivno da utiče u regulisanju koncentracije oksalata, kalcijuma i fosfata u krvi, koji su uobičajene komponente kamena u bubregu.
Može imati antimikrobna svojstva

Jedinjenja nara mogu pomoći u borbi protiv štetnih mikroorganizama.
Podržava zdravlje probave

Konzumiranje nara može pomoći da se podrži zdravlje vašeg crevnog mikrobioma, koji igra ključnu ulogu u mnogim aspektima zdravlja. IPrebiotici služe kao gorivo za korisne bakterije u vašim crevima i podržavaju zdraviji mikrobiom crijeva. Pored toga, nar je bogat vlaknima, koja su od suštinskog značaja za zdravlje probave i mogu zaštititi od nekih digestivnih stanja. prenose Nezavisne

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here