Home Magazin HURMAŠICA SA PEKMEZOM OD SMOKAVA – Ukusno da ukusnije ne može! Zapišite recept

HURMAŠICA SA PEKMEZOM OD SMOKAVA – Ukusno da ukusnije ne može! Zapišite recept

0
HURMAŠICA SA PEKMEZOM OD SMOKAVA – Ukusno da ukusnije ne može! Zapišite recept

Sastojci:

2 jaja
2 fildžana šećera (fildžan – mala šolja od 50ml)
10 gr vanilin šećera
1 fildžan pekmeza od smokava
9 fildžana brašna
1 supena kašika praška za pecivo

CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Tijesto ostaviti 15 minuta u frižideru.
Hurmašice peći na 200 stepeni (u ugrijanoj rerni 15 minuta) smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

Agda:

2 fildžana pekmeza
300 gr šećera
pola litra vode
Kuhati agdu 5 minuta na laganoj vatri.
Vrućom agdom zaliti vruće hurmašice.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here