![HURMAŠICA SA PEKMEZOM OD SMOKAVA – Ukusno da ukusnije ne može! Zapišite recept HURMAŠICA SA PEKMEZOM OD SMOKAVA – Ukusno da ukusnije ne može! Zapišite recept](https://mojevijesti.ba/wp-content/uploads/2023/10/385493099_842533950883320_3080960063594406819_n-1000x600-768x461.jpg)
![](https://www.haber.ba/wp-content/uploads/2023/10/385493099_842533950883320_3080960063594406819_n-1000x600.jpg)
Sastojci:
2 jaja
2 fildžana šećera (fildžan – mala šolja od 50ml)
10 gr vanilin šećera
1 fildžan pekmeza od smokava
9 fildžana brašna
1 supena kašika praška za pecivo
…
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Tijesto ostaviti 15 minuta u frižideru.
Hurmašice peći na 200 stepeni (u ugrijanoj rerni 15 minuta) smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.
Agda:
2 fildžana pekmeza
300 gr šećera
pola litra vode
Kuhati agdu 5 minuta na laganoj vatri.
Vrućom agdom zaliti vruće hurmašice.