Home Magazin Godišnji odmor u Rijeci

Godišnji odmor u Rijeci

0
Godišnji odmor u Rijeci
Godišnji odmor u Rijeci

Rijeka je izvanredna destinacija za godišnji odmor, pružajući vam raznolike mogućnosti za istraživanje, odmor i uživanje. Ovaj prelep grad na obali Jadranskog mora nudi bogatu kulturnu baštinu, prelepe plaže, raznoliku gastronomsku scenu i mnoge zanimljive atrakcije.

Prilikom posete Rijeci, postoji mnogo mesta koja vredi posetiti. Možete početi svoj obilazak posetom Trsatu, srednjovekovnoj tvrđavi koja dominira gradom. Osim prelepog panoramskog pogleda na Rijeku, Trsat takođe ima važno istorijsko značenje i dom je brojnih kulturnih događaja.

Centar grada Rijeke takođe je vredan istraživanja. Tu možete videti impresivne građevine kao što su Riječka gradska vijećnica, Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca (Hrvatsko narodno pozorište Ivan pl. Zajc) i Korzo – glavnu šetališnu ulicu koja je srce gradskog života.

Ako ste ljubitelj umetnosti, obavezno posetite Muzej moderne i suvremene umjetnosti (Muzej moderne i suvremene umjetnosti – MMSU) koji je smešten u Rijeci. Ovde možete uživati u izložbama savremene umetnosti i upoznati se sa radovima lokalnih i međunarodnih umetnika.

Plaže Rijeke takođe su odlično mesto za opuštanje i uživanje. Možete posetiti popularnu gradska plažu Ploče, koja se nalazi u blizini centra grada. Osim toga, u blizini se nalazi i Opatijsko primorje, oblast poznata po svojim luksuznim hotelima, predivnim peščanim plažama i prelepim parkovima.

Okolina Rijeke nudi nekoliko prelepih plaža koje su popularne među posetiocima. Evo nekoliko najpoznatijih plaža u okolini Rijeke:

  1. Plaža Ploče: Ova gradska plaža nalazi se u samom centru Rijeke i pruža predivan pogled na more. Plaža je šljunkovita, a voda je čista i osvežavajuća. Tu su i brojni kafići, restorani i beach barovi koji vam omogućavaju da se opustite i uživate u suncu.
  2. Plaža Kantrida: Ova popularna plaža nalazi se na istoimenom poluostrvu u blizini Rijeke. Plaža je šljunkovita, a okružena je zelenilom i prelepim pejzažem. Tu se nalazi i bazen s morskom vodom, idealan za plivanje i sunčanje.
  3. Plaža Preluk: Smestena u slikovitom zalivu, Preluk je jedna od najlepših plaža u okolini Rijeke. Ova plaža je šljunkovita i ima kristalno čisto more. Okružena je stenovitim liticama koje pružaju osećaj privatnosti i mira.
  4. Plaža Kostanj: Ova plaža se nalazi u mestu Kostrena, nedaleko od Rijeke. Plaža je šljunkovita, a okružena je borovom šumom. Mirna atmosfera i prelepa priroda čine je omiljenim mestom za lokalno stanovništvo i turiste.
  5. Plaža Mošćenička Draga: Iako se nalazi malo dalje od Rijeke, Mošćenička Draga je vredna posete zbog svoje prelepe plaže. Plaža je peščana i okružena zelenim brdima. Ovde možete uživati u kupanju, sunčanju i šetnji duž obale.

Sve ove plaže pružaju mogućnost za opuštanje, sunčanje i uživanje u prelepom okruženju. Bez obzira na to koju plažu odaberete, uživaćete u čistom moru, spektakularnom pejzažu i raznim mogućnostima za rekreaciju i zabavu.

Kada je u pitanju putovanje iz Beograda do Rijeke, postoji nekoliko opcija. Avioonski prevoz, prevoz autobusom ili sopstvenim kolima kao i veoma popularna opcija kombi prevoz do Rijeke. Svaka opcija ima neke svoje prednosti i mane, a kombi prevoz putnika do Rijeke ima veoma povoljnu cenu i opciju od vrata do vrata. Naša kompanija nudi uslugu kombi prevoza od vrata do vrata koja će vam omogućiti siguran i udoban prevoz do Rijeke. Naši vozači su iskusni i pažljivi, a vozila su opremljena svim potrebnim udobnostima. Putovanje kombijem vam pruža fleksibilnost u izboru vremena polaska i povratka, kao i mogućnost da putujete udobno sa svojom porodicom ili prijateljima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here