Home Magazin DVA SASTOJKA KOJA BRIŠU MITISERE: Imate ih u kuhinji, ove prirodne maske za lice su spas

DVA SASTOJKA KOJA BRIŠU MITISERE: Imate ih u kuhinji, ove prirodne maske za lice su spas

0
DVA SASTOJKA KOJA BRIŠU MITISERE: Imate ih u kuhinji, ove prirodne maske za lice su spas

Kozmetičari i dermatolozi naglašavaju da čačkanje, ceđenje i stiskanje mitisera nikako nije preporučljivo, jer ćete na taj način svojoj koži nanijeti više štete nego koristi. Važna je pravilna njega, a tu se ubrajaju i prirodne maske za lice.

Mitiseri se javljaju kada se pore zapuše zbog nakupljene masnoće, bakterija i mrtvih ćelija kože. Ukoliko želite da smanjite pojavu mitisera, pore moraju da budu čiste.

Jedan od načina da to postignete su i prirodne maske za lice, koje možete lako i brzo napraviti u svom domu, od sastojaka koje imate u kuhinji.

Zeleni čaj je jedan od sastojaka koji je prepun antioksidanata i pomaže da mitiseri lakše izađu iz pora.

U posudi pomiješajte tri kašičice zelenog čaja, jednu kašičicu smeđeg šećera i pola kašičice limunovog soka. Stavite masku na lice i ostavite da stoji 15 minuta, a zatim isperite.

Još jedan sastojak koji može da vam pomogne u ovoj borbi jeste bjelance. Ono sužava pore i tako spriječava ulazak nečistoća u njih.

Odvojite bjelance u posudu i dodajte četiri kašičice soka od limuna i kašičicu meda. Prije nego što stavite masku, naparite lice kako bi se pore raširile. Zatim obrišite lice i nanesite masku. Držite je 15 minuta i isperite, piše Lepa&Srećna.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here