Home Ekonomija Vlasnik najvećeg retail parka u BiH počeo gradnju još jednog objekta

Vlasnik najvećeg retail parka u BiH počeo gradnju još jednog objekta

0
Vlasnik najvećeg retail parka u BiH počeo gradnju još jednog objekta

Investitor koji je krajem prošle godine otvorio jedan od najvećih retail parkova u Bosni i Hercegovini – u Brčkom, gradi novi objekat i to u Zvorniku, izvještava BiznisInfo.ba.

Podsjetimo da je u decembru otvoren Brčko City Park na 30.000 m2, kao jedan od najvećih prodajnih objekata u našoj zemlji.

Investitorje već tada najavio ulaganja u slične objekte u Zvorniku, Doboju i Istočnom Sarajevu. U međuvremenu, počela je izgradnja Zvornik City Parka:

Jadranka Ostojić, zamjenica direktora City Parka istaknula je u decembru, na otvaranja objekta u Brčkom, da su uspjeli da izgrade najveći retail park u regionu.

– Ono što se možemo u ovom momentu od srca pohvaliti je činjenica da su svi naši prodajni odnosno poslovni prostori popunjeni i da su danas na području distrikta Brčko naša 22 zakupca otvorila vrata u svojim prodajnim jedinicama. Ostalih devet očekujemo da to urade u nekom narednom periodu – pojasnila je tada Ostojić.

Napomenula je da 300 mladih i vrijednih ljudi sa područja distrikta Brčko zasnovalo radni odnos u poslovnicama koje posluju u sklopu ovog parka.

Kako je tada rečeno, City Park kao kompanija namjerava dalje širiti svoje poslovanje i tokom 2023. i 2024. godine planirani su mnogi projekti kao što je otvaranje ritejl parka u Zvorniku, Doboju i Istočnom Sarajevu.

biznisinfo/press

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here