Home Magazin Četiri sjajna razloga zbog kojih bi trebali piti vodu s limunom svakog jutra

Četiri sjajna razloga zbog kojih bi trebali piti vodu s limunom svakog jutra

0
Četiri sjajna razloga zbog kojih bi trebali piti vodu s limunom svakog jutra

Voda s okusom može vam pomoći u tome da je više pijete. Dodate li malo okusa vodi, onu staru i običnu vodu činite privlačnijom. Hidratacija općenito veoma je važna, ona pomaže održavati zdravu razinu energije, njoj možete zahvaliti kada imate blistav ten, a upravo ti i ona može pomoći u upravljanju s tjelesnom težinom. Zapamtite, čak 60 % tvog tijela sačinjeno je od vode. Koža, mišići i mozak trebaju vodu i zato je pravilna hidratacija ključna za zdravo tijelo. Četiri su glavna razloga zbog kojih je ona idealan odabir za prvi jutarnji napitak, a više o njima pročitajte u nastavku.

#1 Pomaže u detoksikaciji

Iako nas limuni asociraju na kiselo, zapravo su odličan izvor alkalnih tvari i pomažu uravnotežiti pH tvog tijela. Kombinacija tople vode i limuna razbuđuje jetru i pomaže izbacivanje toksina iz tijela.

#2 Potiče probavu

Ovo jednostavno, a moćno piće stimulira probavni trakt i tako pomaže lakše upijanje hranjivih tvari i normalan rad crijeva.

#3 Pozitivan učinak na gubitak kilograma

Limunov sok sadrži pektine, vlakna koja dokazano potpomažu gubitak kilograma. Uz to, zamijenite li zaslađenu kafu ili čaj toplom vodom s limunom, direktno smanjujete svoj dnevni unos kalorija.

#4 Smiruje želudac

Ako odete na spavanje punog želuca, jutro bi vrlo lako mogli dočekati naduti ili s bolovima u želucu. Topla voda pročistit će organizam, dok će limunov sok doprinijeti smanjenju kiselosti želuca, piše Ljepotaizdravlje.ba.

Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here