NaslovnicaEkonomijaYouTube korisnike želi natjerati da gledaju oglase – Spremili su novi plan

YouTube korisnike želi natjerati da gledaju oglase – Spremili su novi plan

Objavljeno:

spot_img

Jedna od najiritantnijih stvari tokom korištenja pametnog telefona, tableta, laptopa itd. jesu oglasi koje svakodnevno viđamo na svim mjestima. No, čini se da su najiritantniji oni koji nam prekidaju gledanje određene emisije, podcasta i sl. na YouTube-u. Korisnici ove oglase ipak uspijevaju zaobići korištenjem blokera oglasa, ali čini se da to u skorije vrijeme neće biti moguće. Kakav je plan spremio Google?

Američka kompanija je najavila da eksperimentiše sa funkcijom za ograničavanje blokera oglasa na YouTube-u.

Nova funkcija će spriječiti korisnike da aktiviraju blokere oglasa na YouTube-u, a ova informacija od strane američkog tehnološkog diva dolazi samo nekoliko dana nakon što je jedan leaker otkrio ključne detalje ovog Google-ovog paklenog plana.

Leaker Sazk100 objavio je snimak ekrana pop-up prozora primljenog na YouTube-u u kojem se navodi da blokeri oglasa više nisu dozvoljeni na ovoj mega popularnoj platformi.

U tom smislu, korisnicima YouTube-a sa aktiviranim blokerima oglasa neće biti dozvoljeno da gledaju sadržaj na platformi. U poruci iz YouTube-a navodi se i to da korištenje oglasa dovodi zapravo do toga da je YouTube besplatan širom svijeta, a na kraju se navodi da se korisnici mogu pretplatiti na YouTube Premium koji pruža mogućnost korištenja platforme bez oglasa.

Postoje nagovještaji da je trenutni plan za blokiranje oglasa mali eksperiment Google-a, ali on bi mogao vrlo lako postati ozbiljan plan.

YouTube oglasi postali su sve iritantniji tokom godina i kompanija je drastično povećala njihov broj u posljednjih par godina. Podsjećamo da je Google prošle godine spriječio korisnike da preskaču određene oglase, a sada spremaju novi plan na tom polju.

IZVOR/SOURCE

Objava YouTube korisnike želi natjerati da gledaju oglase – Spremili su novi plan prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

OPEC+ smanjuje proizvodnju nafte za 1.4 miliona barela dnevno do kraja 2024.

U 2022. godini OPEC+ odlučio je smanjiti proizvodnju za dva miliona barela...

Zdrav stil života daje nam šansu za duži životni i zdravstveni vijek

Novo istraživanje sprovedeno u Švedskoj otkriva da medicinska nega u poodmaklim godinama često produžava...

Pročitaj i ovo