Home Ekonomija Srpska planira 120 miliona maraka od kocke

Srpska planira 120 miliona maraka od kocke

0
Srpska planira 120 miliona maraka od kocke

BANJALUKA – Na osnovu dosadašnjih pokazatelja, planirani prihod od igara na sreću u ovoj godini iznosiće rekordnih 120.000.000 KM, što je u poređenju sa rezultatima za 2018. godinu za 344 odsto više, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za igre na sreću Aleksandar Došić.

U poređenju sa rezultatima za 2018. godinu, prije mog dolaska na čelo Uprave, kada je prihod iznosio 27.000.000 KM, u ovoj godini ostvariće se porast u iznosu od čak 93.000.000 KM“, naveo je Došić.

On je pojasnio da su do ovakvih rezultata dovele aktivnosti Republičke uprave za igre na sreću u protekle četiri godine na uvođenju discipline u primjeni propisa u oblasti igara na sreću u Republici Srpskoj, saopšteno je iz ove uprave.

U prilog tome idu pokazatelji, prema kojima je zabilježen drastičan rast prijavljenih aparata za igre na sreću, što se u velikoj mjeri pozitivno odrazilo i na budžet Republike Srpske“, rekao je Došić.

On je naveo da je u protekle četiri godine zabilježeno povećanje broja aparata za igre na sreću od 52 odsto, budući da ih je 2018. godine bilo 5.209, a trenutno ih je 7.979.

Došić je napomenuo da je broj oduzetih predmeta korištenih za ilegalno priređivanje igara na sreću porastao za 1.436 odsto u odnosu na 2018. godinu.

Kada je riječ o ubiranju prihoda, pozitivan trend poslovanja Republička uprava za igre na sreću posebno je zabilježila u prvih pet mjeseci ove godine budući da su prihodi po osnovu naknada i poreza na dobitak za 37 odsto veći nego u istom periodu prošle godine, koja je bila rekordna po ubiranju prihoda po tom osnovu“, rekao je Došić.

Prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke u prvih pet mjeseci ove godine iznosio je 48.590.812 KM, dok je u istom periodu prošle godine taj prihod bio 35.476.324 KM.

Povećanje budžetskih prihoda po osnovu prihoda od naknada za priređivanje igara na sreću praćeno je istovremenim smanjenjem obima ilegalnog priređivanja, čemu su doprinijele svakodnevne kontrole naših inspektora, na osnovu čega je Republička uprava za igre na sreću aktivno uključena u suzbijanju sive ekonomije u Republici Srpskoj“, ocijenio je Došić.   Srna

Objava Srpska planira 120 miliona maraka od kocke prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here