Home BiH Šok u ženskom tenisu. Prošle godine bila druga igračica svijeta, a sada završava karijeru

Šok u ženskom tenisu. Prošle godine bila druga igračica svijeta, a sada završava karijeru

0
Šok u ženskom tenisu. Prošle godine bila druga igračica svijeta, a sada završava karijeru

Pravi šok za sve ljubitelje tenisa. Jedna od omiljenih igračica više ne smije da igra tenis.

Anett Kontaveit, nekada druga teniserka svijeta, naprasno je morala da okonča karijeru u 28. godini. Ljekari su joj zabranili da se takmiči na najvišem nivou.

Ona se povodom toga oglasila na društvenim mrežama.

„Zdravo prijatelji. Danas objavljujem da sam završila karijeru kao profesionalna sportistkinja. Nakon nekoliko posjeta ljekaru i konsultacija sa mojim medicinskim timom, predočeno mi je da imam degeneraciju lumbarnog diska u leđima.

To mi ne dozvoljava da treniram punim intezitetom i da nastavim da se takmičim. Zbog toga je nemoguće da nastavim na najvišem nivou na ovom veoma takmičarskom polju.

Tenis mi je dao i naučio me mnogo stvari. Veoma sam zahvalna na tome. Bilo je važno za mene da nosim estonsku zastavu na teniskim terenima i da igram pred mojim navijačima širom svijeta.

Spremna sam za nove izazove nakon mog posljednjeg napora kao teniserke – da uživam u igri i da se takmičim najviše što mogu na Wimbledonu.

Hvala vam svima na neprestanoj podršci“, poručila je Kontaveit.

Tako je najavila oproštajni nastup na Gran Slam turbniru Wimbledon, u engleskom Londonu, koji je na rasporedu od 3. do 16. jula.

Njen najveći uspjeh na Grand Slam turnirima bilo je četvrtfinale Australian Opena 2020. godine. U karijeri je osvojila šest titula.

Kontaveit je 6. juna prošle godine bila druga igračica na svjetskoj WTA lisdti, čime je postala najbolje rangirana estonska igračica u historiji.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here