Home Ekonomija SJAJNA VIJEST ZA HERCEGOVINU Odobreni lokacijski uslovi za aerodrom u Trebinju

SJAJNA VIJEST ZA HERCEGOVINU Odobreni lokacijski uslovi za aerodrom u Trebinju

0
SJAJNA VIJEST ZA HERCEGOVINU Odobreni lokacijski uslovi za aerodrom u Trebinju

Ćurić je istakao da su tokom sastanka sa predstavnicima radne grupe koju je predvodio pomoćnik ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu u Vladi Srbije Ivan Divac, prezentovane dosadašnje aktivnosti na izradi tehničke dokumentacije, koja treba da posluži za dobijanje svih neophodnih dozvola kako bi se počelo sa izvođenjem radova na tom važnom, kapitalnom projektu za Trebinje i Republiku Srpsku.

„Predstavnici radne grupe predstavili su idejni projekat sa urbanističko-tehničkim uslovima, te tehnologiju koja će biti korišćena za ovaj važan projekat. Dinamiku izrade dokumentacije prate brojne studije, koje treba da omoguće izradu glavnog projekta i dobijanje građevinske dozvole za početak radova“, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, već su odobreni lokacijski uslovi za budući aerodrom, a u narednom periodu očekuje se i početak eksproprijacije zemljišta na kome će se graditi.

Divac, koji je i predsjednik Skupštine privrednog društva „Aerodromi Srbije“, pojasnio je da je, osim nastavka izrade projektno-tehničke dokumentacije, u toku i izrada Studije procjene uticaja na zaštitu životne sredine.

On je dodao da će se krajem jula održati prezentacija Aeronutičke studije koja treba da ukaže na organizaciju vazdušnog prostora iznad budućeg aerodroma u Trebinju.

Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su i direktor privrednog društva „Aerodrom Trebinje“ Mladen Stanković i direktor privrednog društva „Aerodromi Srbije“ Mihajlo Zdravković.

Aerodrom u Trebinju je investicija Vlade Srbije, koja je ranije za ovaj projekat planirala 100.000.000 evra.

BONUS VIDEO:

Objava SJAJNA VIJEST ZA HERCEGOVINU Odobreni lokacijski uslovi za aerodrom u Trebinju prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here