Home Ekonomija Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru

Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru

0
Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru

SINGAPUR – Robot ruske kompanije Promobot usluživaće goste hotela u Singapuru, provjeravati njihove lične dokumente i izdavati ključeve od soba.

Direktor za razvoj Promobota Oleg Kivokurcev izjavio je za agenciju TAS da je pomenuti robot jedini u Rusiji koji može da prepozna detalje sa pasoša i drugih ličnih dokumenata.

Robot na recepciji hotela u Singapuru pozdravlja goste, prijavljuje ih i odjavljuje, izdaje i prihvata ključeve od sobe u obliku kartica. Osoblje hotela ga je nazvalo Mihaljič“, napomenuo je Kivokurcev.

Robot može da pomogne gostima hotela da pozovu taksi, ugovore prevoz do aerodroma ili dobiju traženi savjet. Kompanija Promobot je osnovana 2015. godine u Permu i iste godine se preselila u veliki centar za inovacije Skoljkovo, koji se nalazi na zapadu Moskve.

Promobot je plasirao svoje robote u 43 zemlje svijeta, gdje obavljaju administrativne poslove i rade kao konsultanati, promoteri, ili turistički vodiči.  B92

Objava Robot ruske kompanije usluživaće goste hotela u Singapuru prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here