Home Ekonomija Preuzet udio u gigantu namjenske industrije, evo ko je dao 4 miliona KM

Preuzet udio u gigantu namjenske industrije, evo ko je dao 4 miliona KM

0
Preuzet udio u gigantu namjenske industrije, evo ko je dao 4 miliona KM

Istekla je ponuda koji je firma TAK d.o.o. Sarajevo objavila za preuzimanje goraždanske kompanije Pobjeda Technology Goražde (PTG), jednog od giganata namjenske industrije BiH.

TAK je tokom trajanja ponude uspio otkupiti 13.575 dionice PTG-a, što iznosi oko 20,5 posto udjela. Time je povećao svoj udio sa oko 27,5 posto na skoro 48 posto, izvještava BiznisInfo.ba.

Vlasnik firme TAK je Hamid Pršeš. Kako saznajemo, svoje dionice prodao je Hasan Tafro koji je držao nešto više od 20 posto udjela u PTG-u.

Ponuđena cijena po dionici bila je 302 KM. To znači da je vrijednost dionica koje je TAK isplatio Tafri oko 4 miliona KM.

PTG se bavi proizvodnju sportske, lovačke i privredne municije. O kako velikoj akviziciji se radi govori podatak da je PTG prošle godine imao ukupne prihode od oko 61 milion KM, što ovu kopaniju svrstava u jednog od lidera namjenske industrije Bosne i Hercegovine.

Inače, TAK je svoj prvi udio u PTG-u stekao krajem prošle godine. Tada je dionica prodala kompanija Grasso Holding iz Sjedinjenih Američkih Država.

(Pressmedia)


Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here