Home Ekonomija Predstavljeni Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE

Predstavljeni Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE

0
Predstavljeni Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE

Pored Samsung Galaxy S23 FE telefona, Samsung je danas predstavio još dva uređaja iz svoje FE linije. To su Samsung Galaxy Tab S9 FE koji stiže u dvije verzije i Samsung Galaxy Buds FE.

Galaxy Tab S9 FE serija zapravo uključuje – Galaxy Tab S9 FE sa veličinom od 10,9” i Galaxy Tab S9 FE+ sa veličinom od 12,4”.

Obje verzije stižu sa IPS LCD ekranima Full HD+ rezolucije i stope osvježavanja od 90 Hz. Tableti stižu sa Vision Booster i Dolby Atmos podrškom. Obje verzije imaju IP68 certifikate i stižu u paketu sa olovkom, koja je također otporna vodu i prašinu.

Tablete pokreće Samsungov Exynos 1380, koji je uparen sa 6 GB, odnosno 8 GB RAM-a kod običnog modela, odnosno 8 GB i 12 GB RAM-a kod FE+ modela. Interna memorija je 128 GB, odnosno 256 GB kod obje verzije i može se proširiti putem utora za microSD kartice.

Oba telefona imaju ultraširoke prednje kamere od 12 MP s vidnim poljem od 120 stepeni i glavne kamere od 8 MP. Plus model nazad ima i dodatni ultraširoki senzor od 8 MP.

Tab S9 FE ima bateriju od 8000 mAh, dok Plus model ima 10000 mAh bateriju. Oba podržavaju brzo punjenje od 45 W.

Cijena Samsung Galaxy Tab S9 FE počinje od 529 EUR u Evropi, dok Plus mode košta 699 EUR. Govorimo o Wi-Fi verzijama. 5G verzije koštaju 100 EUR više.

Samsung Galaxy Buds FE su najpovoljnije Samsungove bežične slušalice sa početnom cijenom od 109 EUR. Stižu sa ANC-om, Bluetooth 5.1 povezivanjem i do 21 sat autonomije sa futrolom za punjenje. 6 sati je autonomija bez futrole. Baterija je kapaciteta 479 mAh.

Slušalice podržavaju AAC i SBC audio kodeke i nude integrisane kontrole na dodir. Svaka slušalica ima 3 mikrofona od kojih su 2 vanjska i 1 unutrašnji.

IZVOR/SOURCE

Objava Predstavljeni Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here