NaslovnicaEkonomijaIzmirena 83 miliona evra kredita

Izmirena 83 miliona evra kredita

Objavljeno:

spot_img

PODGORICA – Ministarstvo finansija Crne Gore saopštilo je da je u prva četiri mjeseca otplaćeno 82,92 miliona evra kredita. Otplaćeno je 51,66 miliona evra glavnice i 31,26 miliona evra na ime kamate.

Ministarstvo finansija uredno izmiruje sve svoje obaveze po osnovu zaključenih kreditnih aranžmana, bez kašnjenja i trenutno ne postoje okolnosti koje bi uzrokovale probleme prilikom otplate obaveza, navodi se u saopštenju.

Oni su dodali da je otplata duga po osnovu zaključenih kreditnih aranžmana u ovoj godini planirana na nivou od 338 miliona evra po osnovu glavnice i 109,7 miliona evra kamate.

Iz Ministarstva su naveli da portfolio duga Crne Gore obuhvata oko 160 kredita, te da najveće učešće u otplati u ovoj godini imaju obaveze prema kineskoj Egzim banci po osnovu kreditnog zaduženja za auto-put, koje po osnovu glavnice iznosi 65,57 miliona dolara i 16,29 miliona dolara na ime kamate.

Otplata je polugodišnja i jedna rata je izmirena u januaru, a do kraja godine preostalo je da se otplati 32,78 miliona dolara po osnovu glavnice i 7,91 milion dolara kamate, precizirali su iz Ministarstva finansija Crne Gore. Srna

Objava Izmirena 83 miliona evra kredita prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

Bilans.ba

Posljednje objavljeno

OPEC+ smanjuje proizvodnju nafte za 1.4 miliona barela dnevno do kraja 2024.

U 2022. godini OPEC+ odlučio je smanjiti proizvodnju za dva miliona barela...

Zdrav stil života daje nam šansu za duži životni i zdravstveni vijek

Novo istraživanje sprovedeno u Švedskoj otkriva da medicinska nega u poodmaklim godinama često produžava...

Pročitaj i ovo