Home Ekonomija Honda e:Ny1 EV s dometom od 412 km predstavljena u Evropi

Honda e:Ny1 EV s dometom od 412 km predstavljena u Evropi

0
Honda e:Ny1 EV s dometom od 412 km predstavljena u Evropi

Kompanija Honda predstavila je u Evropi novi električni automobil iz svoje ponude. Predstavljen je automobil naziva Honda e:Ny1 EV i stiže kao veća alternativa kompaktnoj Hondi e. Evo svih detalja.

Honda e:Ny1 EV je drugi Hondin električni model na Starom kontinentu. Iz japanske kompanije navode da će ovaj automobil ponuditi zabavnu i dinamičnu vožnju s dometom koji se može uporediti i s najvećim igračima na tržištu. Domet je 412 km.

Ovaj električni automobil je crossover SUV i iz Honde očekuju da će se on, između ostalih, suprotstaviti automobilima Kia Niro EV; Subaru Solterra i Volkswagen ID.4.

Honda e:Ny1 EV opremljen je baterijom od 68,8 kWh i električnim pogonom od 150 kW s jednim motorom i prednjim pogonom.

Dizajnerski, Honda e:Ny1 EV ima poprilično kratku haubu i dugačak krov koji se spušta prema zadnjem dijelu. Unutrašnjost ovog automobila je prilično prostrana, ali i prilično “ušminkana”. Honda e:Ny1 EV ima infotainment ekran osjetljiv na dodir veličine 15,1”, vertikalno postavljen, dok su tempomat i tipke za kontrolu medija na volanu.

Automobil se može puniti preko DC koji će omogućiti da se Honda e:Ny1 EV za 45 minuta napuni do 70%.

Iz japanske kompanije su na predstavljanju novog električnog automobila na evropskom tržištu naveli da će se on u prodaji na Starom kontinentu naći kasnije ove godine, ali Honda tek treba da objavi informacije o cijenama za Hondu e:Ny1 EV. Ipak, neki izvori tvrde da bi japanski gigant u Evropi mogao postaviti cijenu od 35.000 EUR, ali za službene detalje morat ćemo pričekati objavu Honde.

IZVOR/SOURCE

Objava Honda e:Ny1 EV s dometom od 412 km predstavljena u Evropi prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here