Home Ekonomija DA LI JE VAŠA ISPOD ILI IZNAD PROSJEKA? Prosječna aprilska neto plata u Republici Srpskoj 1.265 KM

DA LI JE VAŠA ISPOD ILI IZNAD PROSJEKA? Prosječna aprilska neto plata u Republici Srpskoj 1.265 KM

0
DA LI JE VAŠA ISPOD ILI IZNAD PROSJEKA? Prosječna aprilska neto plata u Republici Srpskoj 1.265 KM

Prosječna aprilska neto plata u Republici Srpskoj iznosila je 1.265 KM i nominalno je veća za 0,6 odsto, a realno za 0,3 odsto u odnosu na martovsku, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Najviši neto prosjek u aprilu od 1.643 KM bio je u području informacije i komunikacije, a najniži od 933 KM u građevinarstvu.

U aprilu ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine u svim područjima je zabilježen rast neto plate.

Aprilska bruto plata iznosila je 1.921 KM.

Mjesečna inflacija u Republici Srpskoj u aprilu u odnosu na mart bila je 0,3 odsto, a godišnja posmatrano u aprilu ove u odnosu na april prošle godine bila je devet odsto.

Najveći godišnji rast cijena u aprilu u odnosu na isti mjesec prošle godine od 20,2 odsto bio je u odjeljku stanovanje zbog rasta cijena električne energije i drugih energenata, snabdijevanja vodom i drugih komunalnih usluga, održavanja i popravke stambenih jedinica.

U posmatranom periodu najveći pad cijena od 4,4 odsto bio je u odjeljku prevoza zbog sniženja cijena goriva i maziva za putničke automobile.

BONUS VIDEO:

Objava DA LI JE VAŠA ISPOD ILI IZNAD PROSJEKA? Prosječna aprilska neto plata u Republici Srpskoj 1.265 KM prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here