Home Ekonomija Apple u drugom kvartalu bilježi pad ukupnih prihoda, ali i rekordan rast u jednom važnom segmentu

Apple u drugom kvartalu bilježi pad ukupnih prihoda, ali i rekordan rast u jednom važnom segmentu

0
Apple u drugom kvartalu bilježi pad ukupnih prihoda, ali i rekordan rast u jednom važnom segmentu

Apple je objavio finansijski izvještaj koje pokazuje da je u drugom kvartalu ove godine uprihodio 81,8 milijardi dolara, što predstavlja pad od 1,4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Neto dobit iznosila je 19,88 milijardi dolara, dok je zarada po dionici porasla za pet posto u odnosu na prošlu godinu.

Osim toga, Apple je u drugom kvartalu zabilježio rekordnih 21,2 milijardi dolara prihoda u segmentu usluga koji uključuje kupnje na App Storeu i pretplate na Apple Music, Apple One, iCloud i druge.

„Sretni smo što možemo izvijestiti da smo tijekom lipanjskog tromjesečja ostvarili rekordan prihod u uslugama, potaknut s preko milijarde plaćenih pretplata, a vidjeli smo i kontinuiranu snagu tržišta u razvoju zahvaljujući snažnoj prodaji iPhonea“, priopćio je izvršni direktor Applea, Tim Cook.

No, usprkos rekordnom prihodu u segmentu usluga, prodaja iPhonea, iPada i Macova je u padu. Cook je u intervjuu za CNBC potvrdio da je prodaja iPhonea 14 smanjena za dva posto u odnosu na prošlogodišnji iPhone 13, dok je prodaja iPada u padu za 20 posto na godišnjoj razini. Rastom prodaje jedino se mogu pohvaliti pametni satovi i dodaci za uređaje, prenosi Bug.

Haber.ba

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here