Home Ekonomija Apple otkrio koji iPhonei neće dobiti iOS 17 nadogradnju

Apple otkrio koji iPhonei neće dobiti iOS 17 nadogradnju

0
Apple otkrio koji iPhonei neće dobiti iOS 17 nadogradnju

Kompanija Apple na godišnjoj konferenciji predstavila je mnoštvo novih proizvoda i usluga. Među njima je i najnovija verzija operativnog sistema za iPhone uređaje – iOS 17. Apple je otkrio i koji uređaji će dobiti nadogradnju na iOS 17, a koji ne.

Nova verzija OS-a za iPhone uređaje stigla je s mnoštvom novih funkcija, a neki iPhonei ipak neće dobiti ovu nadogradnju.

Tako je američka kompanija objavila da iOS 17 neće stići na iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X. Preduslov za iOS 17 nadogradnju je da uređaji koriste Apple A12 Bionic čip ili noviji.

Stariji pametni telefoni koji ispunjavaju uslove za iOS 17 nadogradnju uključuju iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max i iPhone SE druge generacije.

iOS 17 sa sobom donosi mnoštvo novih funkcija, među kojima su NameDrop, Contact Posters, Check In itd. NameDrop je nova funkcija koju koristite kada želite s nekim podijeliti podatke o kontaktu. Contact Posters je novi prilagodljivi ekran poziva, koji omogućava promjenu raznih vizuelnih komponenti prilikom dolaznog poziva. Check In je nova sigurnosna funkcija koja će pomoći porodicama na putovanjima.

Pored toga, Aplikacija Health ima novi skup funkcija mentalnog zdravlja, a Apple Music uvodi Collaborative playlists u kojima možete uživati sa svojim prijateljima. Safari donosi još veću zaštitu za privatno pretraživanje. Umjesto dosadašnjeg “Hej Siri”, korisnici mogu reći samo “Siri” i on će se pojaviti. Apple Maps konačno dobija podršku za offline mape. SharePlay sada može istovremeno da dijeli stream na dva uređaja.

Očekuje se da će prva javna beta verzija stići sljedećeg mjeseca.

IZVOR/SOURCE

Objava Apple otkrio koji iPhonei neće dobiti iOS 17 nadogradnju prenijeta sa portala Bajtbox.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here