Home BiH Stravična nesreća u Brčkom: Poginuo muškarac, Golf visio u zraku

Stravična nesreća u Brčkom: Poginuo muškarac, Golf visio u zraku

0
Stravična nesreća u Brčkom: Poginuo muškarac, Golf visio u zraku

U saobraćajnoj nesreći u Brčkom jedna osoba je poginula, jedno maloljetno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je jedna osoba lakše povrijeđena. Kako je objavila policija, smrtno je stradao vozač motornog vozila marke VW Golf III inicijala I.D. rođen 1985. godine u Doboju, nastanjen u Brčkom, a povrede je jedno maloljetno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je lice inicijala A.J. rođen 1970. godine u Gradačcu, nastanjen u Brčkom, zadobilo lake tjelesne povrede.

Slike s lica mjesta su stravične. Golf, čiji je vozač poginuo, doslovno je visio s ograde.

Policiji Brčko distrikta BiH je u ponedjeljak 20,14 sati prijavljena teška saobraćajna nezgoda u mjestu Dubrave, Brčko distrikt BiH u blizini jednog ugostiteljskog objekta, te da ima povrijeđenih lica, kao i da se ne može otvoriti motorno vozilo marke VW Golf III.

“Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su uz Službu hitne medicinske pomoći i pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Na licu mjesta izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač motornog vozila usljed neprilagođene brzine kretanja motornim vozilom i upravljanjem vozilom prije sticanja prava na upravljanje”, saopćila je policija.

U vrijeme vršenja uviđaja saobraćaj na regionalnom putu R460 u mjestu Dubrave bio je obustavljen u vremenu od 20,10 do 00,10 sati, te se odvijao alternativnim pravcima, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here