Home Ekonomija 17. maj – Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva

17. maj – Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva

0
17. maj – Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva

Kompanija m:tel dio je globalnog telekomunikacionog sistema koji društvima i zajednicama obezbjeđuje povezanost modernog doba, ali i digitalnu transformaciju cjelokupnih društava koja je preduslov razvoja. Zato, kao i sve ostale telekomunikacione kompanije širom svijeta, i m:tel danas obilježava svoj dan.

Internet i ICT pokazali su se ključnima u suočavanju sa svjetskim izazovima u digitalnoj eri. Međutim, potrebna je i globalna saradnja kako bi se smanjile digitalne razlike, te kako bi svi mogli da pristupe novim tehnologijama i da se povežu.

Svake godine, Međunarodna telekomunikaciona unija ITU, svoj fokus Dana stavi na jednu značajnu temu. Ove godine to je „Osnaživanje najmanje razvijenih zemalja kroz informacione i komunikacione tehnologije“. Na ovaj dan ITU poziva javni i privatni sektor da se založe za univerzalnu povezanost i digitalnu transformaciju upravo u ovim zemljama.

Ipak, pored godišnjeg fokusa na određenu temu, ono što kompanija m:tel ističe kao prioritet kada je riječ o poslovanju u svijetu telekomunikacija u doba digitalne transformacije jeste bezbjednost podataka, te zaštita djece na internetu. Društvena odgovornost je važan segment poslovanja, jer je to temelj na kojem treba da se grade moderne usluge i procesi, bez obzira na cijenu. Stoga, ulaganje u ovaj segment kako bi se spriječila bilo kakva zloupotreba podataka – od strane političkih grupa ili pojedinaca, m:tel podrazumijeva kao obavezan i odgovoran pristup poslovanju.

Takođe, kompanija m:tel dostupnost interneta svima i svakome, vidi kao dostupnost znanja i usluga, što predstavlja vid pokazivanja solidarnosti i način da zajednici vrati dio profita.

Digitalizacija je potreba današnjice, a kompanija m:tel upravo na tom putu želi da pomogne i drugima da prošire i unaprijede poslovanje, dijeleći svoje znanje i resurse.

Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva obilježava se svake godine s ciljem podizanja svijesti o mogućnostima koje korištenje interneta i drugih informacionih i komunikacijskih tehnologija (IKT) može donijeti društvima i ekonomijama, kao i o načinima prevazilaženja digitalnih razlika.

Podsjetimo, Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva obilježava se svakog 17. maja, a kao podsjećanje na istorijski događaj potpisivanja prve međunarodne telegrafske konvencije o telegrafima 1865. godine, te dan kada je formirana Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) u Parizu.

BONUS VIDEO:

Objava 17. maj – Svjetski dan telekomunikacija i informacionog društva prenesena sa portala Aloonline.ba.

Bilans.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here