NaslovnicaBiHPredsjedništvo HDZ-a održalo posljednju sjednicu u ovome mandatu

Predsjedništvo HDZ-a održalo posljednju sjednicu u ovome mandatu

Objavljeno:

spot_img

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine u petak je u Mostaru održalo posljednju sjednicu u ovome sazivu, pred održavanje redovnog XIV Sabora HDZ-a BiH, koji je zakazan za 6. maj.

Sabor, koji će se održati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, okupit će dužnosnike i izaslanike iz svih krajeva u Bosni i Hercegovini, a predviđa se prisustvo oko 570 izaslanika, ali i brojnih gostiju.

Današnja sjednica Predsjedništva je protekla u pripremi za Sabor te su na njoj razmatrani svi potrebni dokumenti kao i svi tehnički i organizacijski aspekti za održavanje Sabora. Predsjedništvo je usaglasilo sva tehnička pitanja te su načelno prihvatili Statut, Poslovnik i Program, dokumente koji će se predstaviti sutra izaslanicima na Saboru.

Na kraju sjednice, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović se zahvalio članovima na dobroj saradnji u proteklom mandatu.

Nakon Sabora, niže organizacije HDZ-a BiH svoje izborne procese, sukladno odluci i uputama Predsjedništva HDZ-a BiH, moraju završiti u narednih 60 dana, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo

Parnični postupak – Sudska praksa u FBiH – II dio – Seminar – Juni 2023

  PARNIČNI POSTUPAK – SUDSKA PRAKSA U FBiH II DIO   Seminar: 09:30h icon-briefcase Sarajevo 23. 6. 2023. Hotel “Holywood”...