Home BiH Oglasio se FUP: Poduzimamo mjere da spriječimo narušavanje sigurnosne situacije u BiH

Oglasio se FUP: Poduzimamo mjere da spriječimo narušavanje sigurnosne situacije u BiH

0
Oglasio se FUP: Poduzimamo mjere da spriječimo narušavanje sigurnosne situacije u BiH

Federalna uprava policije, u saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, poduzima sve aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

“Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i za dešavanja u susjednoj Republici Srbiji”, rečeno je Anadoliji iz Federalne uprave policije.

Podsjetili su da su s tim u vezi u četvrtak, policijski službenici Federalne uprave policije zbog prijetnji na društvenim mrežama, a po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, slobode lišili jednu osobu, inicijala A. Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. stav 1. i “terorizam” iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U Srbiji su zabilježena dva napada sa smrtnim ishodima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije potvrđeno je ranije danas da su pripadnici MUP-a nakon opsežne potrage uhapsili U. B. (2002. godište) u okolini Kragujevca, koji se sumnjiči da je sinoć vatrenim oružjem ubio osam osoba.

Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Prvi napad dogodio se u srijedu, kada je u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” učenik sedmog razreda (13) ubio osmero učenika i radnika obezbjeđenja te ranio više osoba.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here