Home BiH Milorad Dodik o pucnjavi u Lukavcu

Milorad Dodik o pucnjavi u Lukavcu

0
Milorad Dodik o pucnjavi u Lukavcu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je žaljenje zbog pucnjave u osnovnoj školi u Lukavcu u kojoj je maloljetnik iz vatrenog oružja ranio nastavnika.

Naglasio je da je potreban mnogo veći oprez svih i da društvo pokuša prepoznati i reagovati na takve stvari, ali da je u svim tim preventivnim mjerama ključno vaspitanje kao osnova odrastanja.

Dodik je rekao da je razumljivo da postoji strah i da je potreban mnogo veći oprez, kao i prepoznati mogućnost da se tako nešto može desiti, ali da je ključno pitanje otkud djetetu oružje, kako djeca mogu da dođu do oružja.

“Žao mi je, društvo se mora prepakovati i pokušati da reaguje na te stvari. Nema sveobuhvatnih mjera koje to mogu da spriječe, ako se tako nešto naumi.

Ali, u svakom slučaju moramo biti daleko oprezniji svi. Imajući u vidu da se internacionalizovao taj pristup i da uvijek ima takvih pojedinaca razumljivo je da postoji strah, ali vjerujem da ćemo preduprijediti takve stvari”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da ovakva dešavanja, koja su posljedica zapostavljanja sistema vaspitanja, obrazovanja i kontrole u društvu, nisu počela od Srbije, već se najčešće gledaju u Americi.

“Milion je pitanja, ali je osnovno otkud djetetu oružje. Kako je to moguće?”, rekao je Dodik večeras za ATV.

On je rekao da je ovo opomena i da je odgovornost države, prije svega, ali i škole, i roditelja.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here