NaslovnicaBiHCrnadak najavio tužbu: Nisu me preuzele obavještajne službe

Crnadak najavio tužbu: Nisu me preuzele obavještajne službe

Objavljeno:

spot_img

“Povodom izjave Milorada Dodika da su me “preuzele obavještajne službe”, mogu poručiti da nikakve službe mene nisu preuzele, niti mogu, jer ne postoji cijena za koju bih prodao svoj narod i Republiku Srpsku.

Tužit ću Dodika za ovo i bit će mi veliko zadovoljstvo novac od presude uputim nekoj od stotina hiljada porodica koje je Dodik, sa svojom “patriotskom” koalicijom unesrećio”, poručio je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Stotine miliona

U nastavku saopćenje PDP-a se dodaje:

Crnadak je poručio da je očigledno su Dodiku preuzele pamet stotine miliona, silne nekretnine i luksuzni stil života, sličan onom koji vode arapski šeici i ruski tajkuni.

“Što se tiče političkog jedinstva, njega nikad neće biti sa onima koji su uveli novi termin “monetarni patriotizam” i koji su se brutalno obogatili “braneći Srpsku”, stavljajući sebe iznad zakona, pljačkajući budžet i vodeći nas u sankcije i međunarodnu izolaciju”, rekao je Crnadak.

Dodao je da nema političkog jedinstva sa onima kojima su najveće vrijednosti pohlepa, bahatost i srebroljublje, a koji ismijavaju naše tradicionalne vrline kao što su poštenje i marljivost.

“Što se tiče mog angažmana u Ministarstvu odbrane BiH, podsjećam Dodika da sam upravo ja, kao predstavnik srpskog naroda u to vrijeme, usvojio pravilnik kojim je stari grb Republike Srpske sa dvoglavim orlom definisan kao zvanično obilježje 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Ostavio bez grba i zastave

Zato se i danas nalazi na rukavu svakog srpskog pripadnika Oružanih snaga BiH, dok je Dodik upravo tada postao poznat po tome da je ostavio Republiku Srpsku bez zastave, grba, kao i bez jasenovačke građe”, istakao je Crnadak i dodao:

“Također, u to vrijeme uveo sam i praksu redovnih putovanja iz budžeta zajedničkih institucija za 50 pripadnika Ministarstva odbrane BiH, iz reda srpskog naroda, na Hilandar svakog 28. juna, na Vidovdan, a ta praksa je prekinuta čim su kadrovi SNSD došli na moje mjesto”, naveo je Crnadak, prenosi FENA.

Raport.ba

Posljednje objavljeno

Pročitaj i ovo