Home BiH Kandidat SDA Began Muhić je novi gradonačelnik Živinica

Kandidat SDA Began Muhić je novi gradonačelnik Živinica

0
Kandidat SDA Began Muhić je novi gradonačelnik Živinica

Kandidat SDA za gradonačelnika Živinica, Began Muhić proglasio je pobjedu na danas održanim prijevremenim izborima.

Ovu informaciju su potvrdili iz Gradskog odbora Stranke demokratke akcije (SDA) Živinice.

“Ubjedljiva pobjeda. Began je novi gradonačelnik Živinica”, objavljeno je na Facebook stranici SDA Živinice.

Prema njihovim navodima, Muhić je osvojio preko 60 posto glasova.

Tim povodom upriličeno je i slavlje njegovih pristalica, a koje je emitirano putem zvanične Facebook stranice Begana Muhića.

“Zahvaljujem se građanima koji su mi dali povjerenje. Na meni je obaveza da to povjerenje u narednom periodu ispoštujem i opravdam i trudit ću se svim silama. Zahvaljujem se i onima koji nisu glasali za mene, ja ću biti gradonačelnik svih vas. Ovu svoju poobjedu poklanjam doktoru Samiru Kamenjakoviću”, rekao je Muhić.

Podsjetimo, nakon smrti gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića u martu ove godine, CIK BiH je raspisao prijevremene izbore koji su se održali danas.

U utrci je bilo pet kandidata. Građani su birali između Begana Muhića, kandidata SDA koji je nakon smrti Kamenjakovića izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika. Osim njega, u utrci su još bili i Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisni kandidat Asim Aljić.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine će prve preliminarne rezultate objaviti večeras do 24.00 sata na internet stranici www.izbori.ba, saopćeno je ranije iz CIK-a.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here