Home BiH Berberović se obratio sudu: Žao mi je, kriv sam. Kajem se…

Berberović se obratio sudu: Žao mi je, kriv sam. Kajem se…

0
Berberović se obratio sudu: Žao mi je, kriv sam. Kajem se…

U Općinskom sudu u Sarajevu održano je ročište Arminu Berberoviću, osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj je stradala mlada doktorica Azra Spahić.

On je osumnjičen da je u petak navečer oko 23:30 vozio neprilagođenom brzinom, pod dejstvom alkohola i udario tri pješakinje.

Među njima je Azra Spahić koja je na licu mjesta stradala. Dvije pješakinje su prebačene na KCUS.

Kasnije je utvrđeno da je Berberović bio pod utjecajem alkohola i da nema položen vozački ispit.

Armin Berberović stigao na ročište za određivanje pritvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala mlada doktorica Azra Spahić. pic.twitter.com/sce5s3HKA4— Raport.ba (@BaRaport) May 28, 2023

Tužilac je kazao da ostaje kod prijedloga za određivanje pritvora.

“Krivično djelo pootiv sigurnosti javnog saobraćaja. Nesumnjvo je da je do saobraćajne nesreće došlo zbog propusta vozača. Ogledaju se u vidu kršenja saobraćajnih propisa. Evidentiran je u prekršajnoj evidenciji u pogledu kršenja saobraćajnih propisa od oktobra prošle godine do danas, tri puta kažnjen novčanom kaznom, a nema vozačku dozvolu.

Za ovo predviđena kazna zatvora od najmanje jednu godinu, pa do 10 godina.Javnost je uznemirena, a puštanjem na slobodu postoji mogućnost da bi narušio javni red i izazvao veću uznemirenost građana. Jedno osoba je preminula na mjestu događaja, jedna osoba je zadobila povrede opasne po život i još nije jasan ishod. Povrijeđena je još jedna djevojka”, rekao je tužilac.

Advokat Rusmir Karkin je kazao da odluku prepušta sudu, ali da Berberović ne postoji u evidenciji o kažnjavanju.

Sudu se kratko obratio i sam Berberović.

“Podržavam odluku branioca. Kriv sam, žao mi je zbog svega. Kajem se, prepuštam vama svaku odluku”, rekao je Berberović.

Sud će odluku donijeti u zakonskom roku.


Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here