Home BiH Iz BIHAMK-a upozoravaju: Povećan broj motociklista i biciklista na cestama

Iz BIHAMK-a upozoravaju: Povećan broj motociklista i biciklista na cestama

0
Iz BIHAMK-a upozoravaju: Povećan broj motociklista i biciklista na cestama

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a iz BIHAMK-a se skreće pažnja na učestale odrone. U jutarnjim satima na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Vozači se savjetuju da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here