Home BiH Hrabar podvig: Cazinjanin iz Francuske pješke krenuo za Srebrenicu. Bez pratnje, bez logistike…

Hrabar podvig: Cazinjanin iz Francuske pješke krenuo za Srebrenicu. Bez pratnje, bez logistike…

0
Hrabar podvig: Cazinjanin iz Francuske pješke krenuo za Srebrenicu. Bez pratnje, bez logistike…

Cazinjanin Nisvet Dizdarević krenuo je iz Francuske pješke za Srebrenicu na obilježavanje 28. godišnjice genocida koja se obilježava 11. jula.

Sa ovim hrabrim čovjekom krenula je još jedna žena, ali je zbog povrede noge morala odustati od puta, a on je bez pratnje nastavio dalje.

“Krenuo je pješice iz Francuske za Srebrenicu, krenuo je sa jednom ženom, koja je odustala zbog povrede na nozi. Rambo je bez pratnje, bez logistike, nastavio svoj put. Sinoć smo pričali,zvao sam ga da malo skrene sa rute, da bi ga spremno dočekali, međutim, zbog stiske sa vremenom, nije mogao prihvatiti moj poziv”, objavio je na Facebooku njegov prijatelj Nedžad Osmančević.

On je zamolio sve svoje prijatelje na Facebooku i poznanike da pomognu Nisvetu ukoliko ga sretnu na njegovom pohodu.

“Dajte mu podršku,u svakom smislu… Kontaktirajte ga, vaše malo, za njega znači puno. Sretno Rambo, Allah te nagradio i čuvao od svakog zla i belaja. Dobio sam informaciju da će žena koja je sa njim krenula, čim zaliječi povredu, nastaviti put”, napisao je Osmančević.

I ove godine “Marš mira” je jedna od najmasovnijih aktivnosti u okviru obilježavanja godišnjice genocida, a ove godine se očekuje veći broj učesnika nego ranijih godina.

Prema informacijama iz Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, do sada je identifikovano 19 žrtava genocida za dženazu 11. jula 2023. godine.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here