Home BiH Dvojica optuženih u predmetu ‘Volan’ priznali krivicu. Oduzima im se ogromna svota novca

Dvojica optuženih u predmetu ‘Volan’ priznali krivicu. Oduzima im se ogromna svota novca

0
Dvojica optuženih u predmetu ‘Volan’ priznali krivicu. Oduzima im se ogromna svota novca

Dvojica optuženih u predmetu “Volan” priznali su krivicu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Kako se navodi, sporazumom, za optužene su predložene kazne:

1.Optuženog Miroslava Pajića, rođenog 1988. godine u Sarajevu, državljanina BiH, kazna zatvora od 6 godina, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 40.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 20.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

2.Optuženog Sretu Pajića, zv. Srećko, rođenog 1991. godine u Sarajevu, kazna zatvora od 4 godine i šest mjeseci, kao i sporedna, novčana kazna u iznosu od 32.000 KM. Od optuženog se također oduzima iznos od 15.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

Optuženi su priznali svoje sudjelovanje u krađi motornih vozila, najvećim dijelom u iznudi novca za njihov povratak i ostalim nezakonitim radnjama.

Predložene kazne u skladu su sa ulogom i odgovornošću optuženih u okviru organizovane grupe koja je činila krivična djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja optuženi su se odrekli prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju im na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Jedan broj optuženih u ovom predmetu sporazumno je priznao krivicu, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u toku pred Sudom BiH.

Sporazumi su proslijeđeni Sudu BiH, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Optuženi u okviru predmeta kodnog naziva “Volan” optuženi za sudjelovanje u krađi motornih vozila, u potpunosti su priznali krivicu za krivična djela za koja ih tereti optužnica Tužilaštva BiH.

Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here