Home BiH Christian Schmidt se sastao sa Draganom Čovićem, objavljeni detalji razgovora

Christian Schmidt se sastao sa Draganom Čovićem, objavljeni detalji razgovora

0
Christian Schmidt se sastao sa Draganom Čovićem, objavljeni detalji razgovora

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas se sastao sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, saopćeno je na zvaničnom profilu OHR na Twitteru.

Razgovarano je o jačanju integriteta države i ubrzanju euroatlantskih integracija, navedeno je iz OHR-a.

“Otvoren i konstruktivan razgovor sa predsjednikom HDZ BiH, Draganom Čovićem. Visoki predstavnik Schmidt je pozvao sve donosioce odluka da ulože zajednički napor u jačanje integriteta države i ubrzanje euroatlantskih integracija”, navedeno je nakon sastanka.

“Vrijeme je za konstruktivnu akciju, više nema vremena za političke igre”, rekao je visoki predstavnik.

Open and constructive exchange with HDZ BiH Pres. Dragan Čović. HR Schmidt urged all decision-makers to invest joint effort into strengthening state integrity and advancing Euro-Atlantic integration. Time is for constructive action, and no more room for political games, HR said. pic.twitter.com/H2TiGXCS0N
— OHR BiH (@OHR_BiH) July 9, 2023

Schmidt je i tokom ispraćaja posmrtnih ostataka 30 žrtava genocida ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu, poručio kako nije vrijeme za igranje igara, nego da se bude konstruktivan i odgovoran.

Schmidt je u obraćanju javnosti istakao kako su ovo dani žalosti i da je to pravo vrijeme da se shvati zašto je potrebno biti odgovoran.

“Želim svima odgovornim u ovoj zemlji poručiti da nije vrijeme za igranje igara nego da se bude konstruktivan. Ako ima mjesto i vrijeme kada trebaju shvatiti zašto je potrebno biti odgovoran u ovoj zemlji to je danas i u utorak u Srebrenici”, zaključio je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.


Raport.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here