Home Regija DJED NAPASTVOVAO DJEVOJČICE: DVIJE GODINE JE ZLOSTAVLJAO DJECU SVOJIH PRIJATELJA, PRIJETI MU DOŽIVOTNA KAZNA

DJED NAPASTVOVAO DJEVOJČICE: DVIJE GODINE JE ZLOSTAVLJAO DJECU SVOJIH PRIJATELJA, PRIJETI MU DOŽIVOTNA KAZNA

0
DJED NAPASTVOVAO DJEVOJČICE: DVIJE GODINE JE ZLOSTAVLJAO DJECU SVOJIH PRIJATELJA, PRIJETI MU DOŽIVOTNA KAZNA

On je proglašen krivim za zlostavljanje djece.

Dvije od tri žrtve su rođene sestre. U optužnici je detaljno opisano šta je Srbin dvije godine navodno činio sa maloljetnim žrtvama, sa čijim roditeljima je bio u prijateljskim odnosima.

Otac djevojčica je zatekao kćerku i Vuletića 23. decembra 2020. Djevojčica je rekla da je bila zlostavljana dvije godine, saopštilo je okružno tužilaštvo.

Čeka se odluka

Porota je 1. juna proglasila Miodraga V. krivim po 28 tačaka iz optužnice, ali se uskoro očekuje konačna odluka suda. U optužnici se navodi da je osumnjičeni zlostavljao djecu od 2020. do 2022. godine. Djevojčica koja je u vrijeme zlostavljanja bila stara 12 godina, ispričala je da je napastvovana od strane Miodraga V. 23. decembra 2020 – kaže izvor srbijanskih medija i dodaje:

Njena mlađa sestra rekla je tada istražiteljima da je od strane osumnjičenog bila zlostavljana dva do tri puta sedmično više od šest mjeseci. Treća maloljetna žrtva rekla je da je zlostavljana u tri navrata.Maloljetne žrtve navele su u sudu “da su imale strah i da su mislile da će upasti u nevolju ako kažu šta im je sve čika Miodrag radio.

Djevojčice su hrabro svjedočile na suđenju pred porotom.

Navele su da su odugovlačile sa prijavom jer su vjerovale Srbinu i plašile su se da će upasti u nevolju zbog razgovora o zlostavljanju. Prema istraživanjima, ovakvo ponašanja žrtava seksualnog napada vrlo je uobičajeno. Naime, nije rijetko da žrtve odlažu prijavu seksualnog zlostavljanja, posebno kada je žrtva maloljetna i ima blizak odnos sa počiniocem, što je ovdje i bio slučaj – kaže izvor.

Sve tri žrtve je tokom svjedočenja u sudnici pratio Odi, pas iz Službe za žrtve pri Okružnom tužilaštvu u Montereju.

Poznanici: Radio je u ambasadi, pa otišao u SAD

Miodrag V, prema riječima onih koji ga poznaju, u Ameriku je otišao devedesetih godina, ali je u Beograd redovno dolazio. prenosi hayat

Do devedesetih godina radio je kao vozač u Američkoj ambasadi, a onda je otišao u Ameriku. Tamo se ostvario kao veliki biznismen, otvorio je salon za prodaju automobila i ima automehaničarski servis, koji drži sa sinom. Povremeno je dolazio u stari kraj i prepričavao dogodovštine iz Amerike, a volio je i da se hvali mladim ženama – kaže poznanik uhapšenog.

Filmsko hapšenje: Lociran preko kćerkinog Facebooka

Za osumnjičenim Miodragom V. američka policija je bila raspisala i potjernicu nakon prijava protiv njega.

Kada su prijave stigle, njega nije bilo na adresi, ali ni u gradu. Nigdje ga nije bilo neko vrijeme i policija nije mogla da mu uđe u trag. Poslije potrage uhapšen je na Floridi i to dok je boravio kod svoje kćerke, koja se u jednom trenutku na društvenim mrežama pohvalila da joj je u posjetu došao otac. Naime, postavila je njihovu zajedničku fotografiju uz opis da joj je tata u gostima. Istražitelji su to vidjeli, zakucali na kćerkina vrata i osumnjičenom stavili lisice – kaže sagovornik Kurira.Haber.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here